2016-07-19 18:57

2016-07-19 20:35

Karlskogagård bidrar

LONNHYTTAN: Rundbalarna bidrar till cancerforskningen

Även i Karlskoga stöttar bönderna cancerforskningen. Stall Rosensjö hakade på trenden med att plasta rundbalarna med rosa och blått.

De köpte fyra rullar genom lantmännen, merparten av pengarna går till forskningen kring bröst- och prostatacancer. ”Det är kul att även landsbygden visar framfötterna”, säger Thomas Jansson vid gården.

Ensilageplasten sålt slut

Insamlingen som går under namnet "balar mot cancer" samlade förra året in ungefär 700 000 kronor. Projektet är ett samarbete mellan Lantmännen, slutkunden och plasttillverkaren, som tillsammans bidrar till pengarna.

Lantmännen tror i år att slutsiffran kommer höjas då samtliga rullar sålt slut. Både för de rosa mot bröstcancer, men också för de blå plastrullarna som är nya för året.

De köpte fyra rullar genom lantmännen, merparten av pengarna går till forskningen kring bröst- och prostatacancer. ”Det är kul att även landsbygden visar framfötterna”, säger Thomas Jansson vid gården.

Ensilageplasten sålt slut

Insamlingen som går under namnet "balar mot cancer" samlade förra året in ungefär 700 000 kronor. Projektet är ett samarbete mellan Lantmännen, slutkunden och plasttillverkaren, som tillsammans bidrar till pengarna.

Lantmännen tror i år att slutsiffran kommer höjas då samtliga rullar sålt slut. Både för de rosa mot bröstcancer, men också för de blå plastrullarna som är nya för året.