2016-07-15 15:25

2016-07-15 16:07

29-åring inför rätta för dråpförsök

KARLSKOGA: Åtalas för försök till dråp

Den 29-årige Karlskogabo som högg ihjäl en hund samt viftade med kniven mot hundägaren är nu åtalad för djurplågeri, grov skadegörelse och försök till dråp alternativs försök till grov misshandel.

Det var den 29 juni som den 29-årige Karlskogabon utsatte hunden för lidande genom att hugga honom med kniv flera gånger. Detta orsakade hunden underhudsblödningar, genomgående krosskador samt flera krossade revben. Hunden avled senare av de skador 29-åringen orsakade honom.

Uttalade dödshot

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att i samband med att hundägaren försökte avvärja angreppet på hunden försökte 29-åringen döda honom alternativt försöka tillfoga honom kroppsskada. Detta genom att flera gånger hugga med kniven mot hundägaren samtidigt som han uttalade att han skulle döda honom.

Åklagaren anser 29-åringens agerande var livsfarligt, hänsynslöst och rått och skull i vart fall kunnat orsaka hundägaren svår kroppsskador.

Det var den 29 juni som den 29-årige Karlskogabon utsatte hunden för lidande genom att hugga honom med kniv flera gånger. Detta orsakade hunden underhudsblödningar, genomgående krosskador samt flera krossade revben. Hunden avled senare av de skador 29-åringen orsakade honom.

Uttalade dödshot

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att i samband med att hundägaren försökte avvärja angreppet på hunden försökte 29-åringen döda honom alternativt försöka tillfoga honom kroppsskada. Detta genom att flera gånger hugga med kniven mot hundägaren samtidigt som han uttalade att han skulle döda honom.

Åklagaren anser 29-åringens agerande var livsfarligt, hänsynslöst och rått och skull i vart fall kunnat orsaka hundägaren svår kroppsskador.