2016-07-11 06:00

2016-07-11 10:06

En högtflygande första dag

KARLSKOGA: Besök på Jet Power i Karlskoga första sommaraktivitet

I lördags startade Degerfors kommun projektet med sommaraktiviteter för barn och ungdomar. Sju barn hade anmält sig till helgens första, som var ett besök på Jet Power på flygfältet i grannkommunen Karlskoga.

Tillsammans med Susanne Asplund och Therese King från Vida Världen anlände barnen till flygfältet strax efter elva. Barnen sprang sedan åt varsitt håll innan de landade på gräsplätten nedanför flygtornet där de kollade in de små, men snabba modellflygplanen. Tidningen fick då en pratstund med 13-åriga Erik Åkesson, som har de bevingade maskinerna som sitt specialintresse.

– De är snabba och det är spännande att kolla in dem, berättade Erik som haft intresset sedan han var sju år. Hemmavid blir det mycket tid framför flygsimulatorn Xplane 10.

– Min lillsyrra Lisa brukar utmana mig på det, hon tycker det är kul att dra i spakar, berättade han och syftade på joysticken som de använder för att köra flygsimulatorn med. Erik har även testat att flyga segelflygplan med sin pappa. Han trodde dock inte att han vill jobba med flygplan längre fram, utan enbart fortsätta ha det som hobby.

Integrationstanke

Therese King berättade att det finns en integrationstanke bakom sommaraktiviteterna och att man strävar att blanda åldrarna på barnen som deltar. Några av barnen som var med i dag hade precis träffat varandra, men kallade varandra vid förnamn direkt.

På en annan del av gräsplätten satt Salar Karimi, Reza Refei och Ali Khan och diskuterade ivrigt. De tyckte att dagen varit rolig hittills. Reza och Ali nämnde även att de kommer att hänga med till gocartbanan på Gelleråsen på måndag.

Guidad tur av klubben

Efter en glasspaus blev sedan barnen och ledarna guidade runt på området av en medlem från modellflygklubben. När de kom dit planen stod uppradade, sken Erik upp extra mycket och han berättade ivrigt och utförligt om planen och dess delar för de andra barnen.

När tidningen nådde Therese King senare under dagen, sammanfattade hon dagen som lyckad.

– Det gick bra! Och vi är tacksamma för det fina mottagandet från modellflygklubben.

Tillsammans med Susanne Asplund och Therese King från Vida Världen anlände barnen till flygfältet strax efter elva. Barnen sprang sedan åt varsitt håll innan de landade på gräsplätten nedanför flygtornet där de kollade in de små, men snabba modellflygplanen. Tidningen fick då en pratstund med 13-åriga Erik Åkesson, som har de bevingade maskinerna som sitt specialintresse.

– De är snabba och det är spännande att kolla in dem, berättade Erik som haft intresset sedan han var sju år. Hemmavid blir det mycket tid framför flygsimulatorn Xplane 10.

– Min lillsyrra Lisa brukar utmana mig på det, hon tycker det är kul att dra i spakar, berättade han och syftade på joysticken som de använder för att köra flygsimulatorn med. Erik har även testat att flyga segelflygplan med sin pappa. Han trodde dock inte att han vill jobba med flygplan längre fram, utan enbart fortsätta ha det som hobby.

Integrationstanke

Therese King berättade att det finns en integrationstanke bakom sommaraktiviteterna och att man strävar att blanda åldrarna på barnen som deltar. Några av barnen som var med i dag hade precis träffat varandra, men kallade varandra vid förnamn direkt.

På en annan del av gräsplätten satt Salar Karimi, Reza Refei och Ali Khan och diskuterade ivrigt. De tyckte att dagen varit rolig hittills. Reza och Ali nämnde även att de kommer att hänga med till gocartbanan på Gelleråsen på måndag.

Guidad tur av klubben

Efter en glasspaus blev sedan barnen och ledarna guidade runt på området av en medlem från modellflygklubben. När de kom dit planen stod uppradade, sken Erik upp extra mycket och han berättade ivrigt och utförligt om planen och dess delar för de andra barnen.

När tidningen nådde Therese King senare under dagen, sammanfattade hon dagen som lyckad.

– Det gick bra! Och vi är tacksamma för det fina mottagandet från modellflygklubben.

  • Sebastian Norling Rauhala