2016-06-29 10:04

2016-06-29 10:04

Ännu mer skadegörelser på skolor

KARLSKOGA

Återigen har flera skolor och förskolor runt om i Karlskoga utsatts för skadegörelse.

Under den föregående veckan har någon eller några okända personer krossat fönsterrutor på Häsängsskolan, Sandviksskolan, Smedens förskola, Bregårdsskolan samt på Rävåsskolan.

På förskolan Blåklinten har någon plockat bort flera nockpannor från taket och sedan slagit sönder dessa. Dessutom har någon varit uppe på förskolan Rävens tak, skruvat ner strålkastare och klippt av elkablar.

I början av juni anmäldes elva skadegörelser på skolor, även då handlade det om krossade fönster men också klotter och annan åverkan. Just sommaren brukar vara högsäsong för skadegörelse och det medför stora kostnader för kommunen, mellan 200 000 kronor och en halv miljon per år.

Under den föregående veckan har någon eller några okända personer krossat fönsterrutor på Häsängsskolan, Sandviksskolan, Smedens förskola, Bregårdsskolan samt på Rävåsskolan.

På förskolan Blåklinten har någon plockat bort flera nockpannor från taket och sedan slagit sönder dessa. Dessutom har någon varit uppe på förskolan Rävens tak, skruvat ner strålkastare och klippt av elkablar.

I början av juni anmäldes elva skadegörelser på skolor, även då handlade det om krossade fönster men också klotter och annan åverkan. Just sommaren brukar vara högsäsong för skadegörelse och det medför stora kostnader för kommunen, mellan 200 000 kronor och en halv miljon per år.