2016-06-19 15:25

2016-06-19 15:25

25 000 till Sigges gåva

KARLSKOGA: "Jag blir alldeles varm inombords"

Sigges runda såg närmare 70 motorcyklar och fem bilar på startlinjen och det innebär intäkter på minst 25 000 kronor till Sigges gåva. ”Vi har inte hunnit räkna samman alla intäkter än eftersom de kommer från flera håll” säger Larz Eidwall från Hojfikarna.

– Jag blir alldeles varm inombords av alla människor som ställer upp och viger sin tid åt det här och tänker det här skulle du veta Sigge, säger Ulrika Ekman, mamma till Sigge, inför starten på den tredje vändan av Sigges runda.

Mikael Rådesjö och Kicki Kjämpe startade Hojfikarna 2013 och redan följande år tog Hojfikarna initiativet till den första Sigges runda.

– Det är ju många som åker för olika ändamål och vi ville göra något lokalt. Då kom vi att tänka på Ulrika, säger Kicki Kjämpe.

Den första vändan av Sigges runda 2014 såg 40 startande och drog in cirka 13 000 kronor. I fjol kom sammanlagt 74 fordon, 69 hojar och fem bilar, till start och det gav 16 000 kronor till Sigges gåva. Det är nämligen dit alla pengar går.

Ulrika Ekman har instiftat Sigges gåva för att kunna dela ut stipendier till högstadieelever på Österleden, Skranta och Bregårdsskolan i Karlskoga och Stora Valla-skolan i Degerfors som är goda kamrater och värnar om allas lika värde. I år delades 20 000 kronor ut.

– Varje skola fick 5 000 kronor och sen är det upp till rektor och kurator på varje skola att komma med förslag på elever, säger Ulrika Ekman

– Jag vet inte om Sigge var mobbad, jag vet bara att han inte hade någon vän. Han skrev i sitt avskedsbrev ”jag vet inte om det har att göra med hur jag blev behandlad i skolan” och det räcker för mig, tillägger hon.

Larz Eidwall, kassör i Hojfikarna, drar reglerna innan start.

– Det här är årets höjdpunkt för oss. Det känns hur bra som helst att göra nytta på rätt ställe, säger Larz Eidwall och berättar att det i år varit lättare än någonsin att få sponsorer som ställer upp med priser.

– Jag blir alldeles varm inombords av alla människor som ställer upp och viger sin tid åt det här och tänker det här skulle du veta Sigge, säger Ulrika Ekman, mamma till Sigge, inför starten på den tredje vändan av Sigges runda.

Mikael Rådesjö och Kicki Kjämpe startade Hojfikarna 2013 och redan följande år tog Hojfikarna initiativet till den första Sigges runda.

– Det är ju många som åker för olika ändamål och vi ville göra något lokalt. Då kom vi att tänka på Ulrika, säger Kicki Kjämpe.

Den första vändan av Sigges runda 2014 såg 40 startande och drog in cirka 13 000 kronor. I fjol kom sammanlagt 74 fordon, 69 hojar och fem bilar, till start och det gav 16 000 kronor till Sigges gåva. Det är nämligen dit alla pengar går.

Ulrika Ekman har instiftat Sigges gåva för att kunna dela ut stipendier till högstadieelever på Österleden, Skranta och Bregårdsskolan i Karlskoga och Stora Valla-skolan i Degerfors som är goda kamrater och värnar om allas lika värde. I år delades 20 000 kronor ut.

– Varje skola fick 5 000 kronor och sen är det upp till rektor och kurator på varje skola att komma med förslag på elever, säger Ulrika Ekman

– Jag vet inte om Sigge var mobbad, jag vet bara att han inte hade någon vän. Han skrev i sitt avskedsbrev ”jag vet inte om det har att göra med hur jag blev behandlad i skolan” och det räcker för mig, tillägger hon.

Larz Eidwall, kassör i Hojfikarna, drar reglerna innan start.

– Det här är årets höjdpunkt för oss. Det känns hur bra som helst att göra nytta på rätt ställe, säger Larz Eidwall och berättar att det i år varit lättare än någonsin att få sponsorer som ställer upp med priser.