2016-06-18 06:00

2016-06-18 06:00

En vandring för kärlek och fred

SAMHÄLLE: Flydde till Sverige från Pakistan

Hafiz Imran går mellan Stockholm och Oslo för lyfta fram kärlek, fred och integration. I torsdags var han på besök i Karlskoga.
– Jag visste inte att det skulle vara en fest så det var jättetrevligt, jag träffade jättemånga människor.

Det är just möten som Hafiz Imrans vandring Kompispromenaden handlar om. Förra fredagen startade hans resa från Stockholm till Oslo. Sedan dess har han gått flera hundra kilometer och träffat hundratals människor. När han kom till Örebro, efter att ha gått i 15 timmar från Köping, hade hans fötter och ben tagit så mycket skada att han tvingades åka buss.

I Karlskoga besökte han torget, moskén och kyrkan, busstationen och restauranger.

Bra respons

– Jag fick så bra respons och pratade med över 200 människor, unga och gamla. De tog sig tid att prata med mig och det är just det som är målet, att nå fram till människor och sprida kärlek, fred och integration.

Hafiz Imran betonar att han inte har något politiskt eller religiöst budskap och att han inte heller samlar in pengar.

– Jag ser hur segregationen ökar i samhället och det bästa sättet att stoppa det är att prata med varandra.

Flydde 2010

Hafiz Imran är journalist och flydde till Sverige från Pakistan i december 2010. Han bor i Sudsvall och redan förra året tog han initiativet att vandra för fred, kärlek och integration. Då gick resan från hemstaden till Stockholm och han har även anordnat en Kompisfest, där nära 400 personer deltog.

– Vi kan alla hjälpas åt att bygga ett gemensamt samhälle. Jag vill visa att en vanlig människa kan göra skillnad. Jag känner det i mig själv, att jag måste göra något och all den glädje som jag möter motiverar mig att fortsätta.

För att skona kroppen kommer Hafiz Imran fortsättningsvis att åka buss. I går var han i Kristinehamn och i dag i Karlstad.

– Jag kommer att promenera de kortare sträckorna. Det viktiga är att besöka många orter och prata med människorna där.

Det är just möten som Hafiz Imrans vandring Kompispromenaden handlar om. Förra fredagen startade hans resa från Stockholm till Oslo. Sedan dess har han gått flera hundra kilometer och träffat hundratals människor. När han kom till Örebro, efter att ha gått i 15 timmar från Köping, hade hans fötter och ben tagit så mycket skada att han tvingades åka buss.

I Karlskoga besökte han torget, moskén och kyrkan, busstationen och restauranger.

Bra respons

– Jag fick så bra respons och pratade med över 200 människor, unga och gamla. De tog sig tid att prata med mig och det är just det som är målet, att nå fram till människor och sprida kärlek, fred och integration.

Hafiz Imran betonar att han inte har något politiskt eller religiöst budskap och att han inte heller samlar in pengar.

– Jag ser hur segregationen ökar i samhället och det bästa sättet att stoppa det är att prata med varandra.

Flydde 2010

Hafiz Imran är journalist och flydde till Sverige från Pakistan i december 2010. Han bor i Sudsvall och redan förra året tog han initiativet att vandra för fred, kärlek och integration. Då gick resan från hemstaden till Stockholm och han har även anordnat en Kompisfest, där nära 400 personer deltog.

– Vi kan alla hjälpas åt att bygga ett gemensamt samhälle. Jag vill visa att en vanlig människa kan göra skillnad. Jag känner det i mig själv, att jag måste göra något och all den glädje som jag möter motiverar mig att fortsätta.

För att skona kroppen kommer Hafiz Imran fortsättningsvis att åka buss. I går var han i Kristinehamn och i dag i Karlstad.

– Jag kommer att promenera de kortare sträckorna. Det viktiga är att besöka många orter och prata med människorna där.