2016-06-09 06:00

2016-06-09 06:00

Förbättrad trafiksituation

DEGERFORS: Miljön utanför Vallahallen och skolan

Nu ska andra etappen av förbättringar i trafiksituationen vid Stora Vallaskolan genomföras.

Lagom till nya läsårets start i höst ska trafiksituationen vid Stora Vallaskolan ha förbättrats. En miljon kronor kostar det och de pengarna finns redan budgeterade.

– Det är 3 miljoner kronor totalt vi lägger på trafiksituationen och miljön vid Stora Vallaskolan. Tidigare etapp med parkeringsplats och hämtningszon vid förskolan i ena ändan av Stora Vallaskolan är redan klar, berättar kommunstyrelsens ordförande Roland Halvarsson V och fortsätter:

– I sommar ska andra etappen, med u-sväng för bussar utanför skolan och Stora Vallahallen göras. Tredje etappen kommer sen, det är spontan-idrottsplats på skolgården där rinken låg en gång. Men hur den ska utformas är inte klart än.

För bussar

Servicechef Anders Luthman berättar:

– På kvällar och helger ser man hur bilar står parkerade i rundkörningen utanför Vallahallen, nu ska där göras så smalt att det inte går två bilar i bredd. Det ska sättas räcke en bit, på höger sida nedanför trappen och en bit ner från hallen så skolelever som ätit och de som haft gympa i Vallahallen ska gå ner till höger och över på den gångpassage som finns mot skolan. De ska inte gå rakt ut i vägen, men det måste vara öppet så en varutransport kan komma in.

– Samtidigt gör man svängen så stor att en boogievagn ska kunna gå upp och runt där så det blir en busshållplats mitt emot. Där kan man stanna med buss, om det blir skolbussar som kommer gå där och även när där är cup på helgerna, säger Luthman.

Lastzon

Utöver det ska det bli bättre ordning för varutransporter. I dag kör de in på skolgården, nu ska det bli en ordentlig lastzon där.

– Den ska skärmas av från övriga skolgården. Endera ska vi göra det med stora stenblock, som ungarna även kan sitta på, eller med räcken, berättar Luthman.

Lastzonen ska placeras framför A-huset, till höger om gångpassagen mellan Vallahallen och skolan.

Kommunstyrelsen godkände nyligen planen för denna andra etapp i trafikmiljön runt Stora Vallaskolan. Arbetet ska utföras i sommar, för att stå klart lagom till höstterminen.

Lagom till nya läsårets start i höst ska trafiksituationen vid Stora Vallaskolan ha förbättrats. En miljon kronor kostar det och de pengarna finns redan budgeterade.

– Det är 3 miljoner kronor totalt vi lägger på trafiksituationen och miljön vid Stora Vallaskolan. Tidigare etapp med parkeringsplats och hämtningszon vid förskolan i ena ändan av Stora Vallaskolan är redan klar, berättar kommunstyrelsens ordförande Roland Halvarsson V och fortsätter:

– I sommar ska andra etappen, med u-sväng för bussar utanför skolan och Stora Vallahallen göras. Tredje etappen kommer sen, det är spontan-idrottsplats på skolgården där rinken låg en gång. Men hur den ska utformas är inte klart än.

För bussar

Servicechef Anders Luthman berättar:

– På kvällar och helger ser man hur bilar står parkerade i rundkörningen utanför Vallahallen, nu ska där göras så smalt att det inte går två bilar i bredd. Det ska sättas räcke en bit, på höger sida nedanför trappen och en bit ner från hallen så skolelever som ätit och de som haft gympa i Vallahallen ska gå ner till höger och över på den gångpassage som finns mot skolan. De ska inte gå rakt ut i vägen, men det måste vara öppet så en varutransport kan komma in.

– Samtidigt gör man svängen så stor att en boogievagn ska kunna gå upp och runt där så det blir en busshållplats mitt emot. Där kan man stanna med buss, om det blir skolbussar som kommer gå där och även när där är cup på helgerna, säger Luthman.

Lastzon

Utöver det ska det bli bättre ordning för varutransporter. I dag kör de in på skolgården, nu ska det bli en ordentlig lastzon där.

– Den ska skärmas av från övriga skolgården. Endera ska vi göra det med stora stenblock, som ungarna även kan sitta på, eller med räcken, berättar Luthman.

Lastzonen ska placeras framför A-huset, till höger om gångpassagen mellan Vallahallen och skolan.

Kommunstyrelsen godkände nyligen planen för denna andra etapp i trafikmiljön runt Stora Vallaskolan. Arbetet ska utföras i sommar, för att stå klart lagom till höstterminen.