2016-06-08 06:00

2016-06-08 06:00

"Vi samarbetar med 10-talet kunder"

KARLSKOGA: Combitechs talentprogram ökar erfarenheten hos nyexaminerade ingenjörer

Teknikkonsultföretaget Combitech har ett talentprogram som riktar sig till nyexaminerade ingenjörer från universitetet. Anledningen är att det finns en skarv mellan skola och arbetslivet och med Combitechs program snabbas yrkeserfarenheten på.

Totalt har Combitech haft 21 grupper med 10-12 nyexaminerade ingenjörer som fått ett par års extra utbildning samtidigt som de varit anställda.

– I skolan jobbar man mot facit, men i arbetslivet är det något annat, säger Jan Sjunnesson som är ansvarig för Combitechs utbildning. Ute i arbetslivet de unga ingenjörerna produkter och verksamhet de inte känner igen. De Combitech vill göra med talentprogrammet är att de ska bli erfarna snabbare. Combitech utvecklar deras erfarenhet.

Behov av yngre

Combitech har ett 10-tal kunder de samarbetar med och den största är Saab Dynamic AB.

– Våra kunder har sett behovet av att få in yngre personer och under utbildningstiden har e träffats varannan månad och reflekterat över vad som är viktigt med de produkter de jobbar med, säger Jan Sjunnesson. Saab Dynamic är vår största kund, men vi har program där deltagarna finns med hos flera kunder.

Stora krav

Jan Sjunnesson säger vidare att talentprogrammet ställer stora krav på deltagarna.

– Deltagarna tar sig fram i företagen. De är motorn och vi ser till tar sig framåt och snabbt får erfarenhet, säger Jan Sjunnesson.

Totalt har Combitech haft 21 grupper med 10-12 nyexaminerade ingenjörer som fått ett par års extra utbildning samtidigt som de varit anställda.

– I skolan jobbar man mot facit, men i arbetslivet är det något annat, säger Jan Sjunnesson som är ansvarig för Combitechs utbildning. Ute i arbetslivet de unga ingenjörerna produkter och verksamhet de inte känner igen. De Combitech vill göra med talentprogrammet är att de ska bli erfarna snabbare. Combitech utvecklar deras erfarenhet.

Behov av yngre

Combitech har ett 10-tal kunder de samarbetar med och den största är Saab Dynamic AB.

– Våra kunder har sett behovet av att få in yngre personer och under utbildningstiden har e träffats varannan månad och reflekterat över vad som är viktigt med de produkter de jobbar med, säger Jan Sjunnesson. Saab Dynamic är vår största kund, men vi har program där deltagarna finns med hos flera kunder.

Stora krav

Jan Sjunnesson säger vidare att talentprogrammet ställer stora krav på deltagarna.

– Deltagarna tar sig fram i företagen. De är motorn och vi ser till tar sig framåt och snabbt får erfarenhet, säger Jan Sjunnesson.