2016-06-08 18:21

2016-06-08 18:21

Oljeustläpp vid Defab

DEGERFORS

Ett oljeutsläpp inträffade nyligen på förzinkningsfabriken i Strömtorp. Den mänskliga faktorn orsakade det, då en maskinist hade glömt skruva tillbaka pluggen efter att ha fyllt på hydraulolja på en av lastmaskinerna.

När det upptäcktes hade runt 100 liter olja runnit ut på asfaltplanen på fabriksfastigheten.

Räddningstjänsten kallades dit och tillsammans lyckades de och Defabs personal samla all olja, med hjälp av absorptionsmattor innan den rann av planen eller ned i någon dagvattenbrunn, enligt vd Lars-Göran Tylebrinks rapport till kommunens bygg- och miljöinspektörer.

 

När det upptäcktes hade runt 100 liter olja runnit ut på asfaltplanen på fabriksfastigheten.

Räddningstjänsten kallades dit och tillsammans lyckades de och Defabs personal samla all olja, med hjälp av absorptionsmattor innan den rann av planen eller ned i någon dagvattenbrunn, enligt vd Lars-Göran Tylebrinks rapport till kommunens bygg- och miljöinspektörer.