2016-06-07 15:52

2016-06-07 15:52

Motorhistoriska dagen firades

KARLSKOGA: Karlskoga Motorweteraner anordnade familjerally

Den 6 juni är inte bara Sveriges nationaldag. Då firas också Motorhistoriska dagen, ett landsomfattande evenemang som initierats av Motorhistoriska riksförbundet och som nu för tredje gången uppmärksammades av Karlskoga Motorweteraner.

Blå himmel och strålande sol. Vädret kunde knappast vara bättre när Karlskoga Motorweteraner firade Motorhistoriska dagen med ett familjerally till Däldenäs.

Nationaldagens evenemang började traditionsenligt på Karlskoga folkhögskolas parkering där ett 30-tal ekipage mött upp. Bilarna dominerade men fyra motorcyklister hade också hörsammat inbjudan.

Vackert landskap

Från folkhögskolan tog man sig till Degerfors för en återsamling strax efter utfarten mot Åtorp. Vägen från Degerfors till Åtorp passar utmärkt för gammelfordon och den blir inte sämre från Åtorp till Däldenäs. Den är lagom kurvig och löper genom ett vackert landskap som nu i början av juni visar sig från sin bästa sida om vädret är fint - vilket det alltså var.

Vid SMU-gården i Däldenäs vid Skagerns strand dukades medhavda matsäckar upp för en gemensam picknick i sommarvädret.

Dessutom hade en klurig tipspromenad anordnats och den vanns av Jimmy Håkman som hade rätt på alla utom en av de tio frågorna.

Efter Däldenäs skingrades gänget och var och en anträdde hemfärden efter eget tycke och smak.

Motorhistoriska dagen är ett sätt för landets fordonshistoriker att slå ett slag för den kulturskatt som tas om hand av entusiaster och som vid sådana här tillfällen får rulla på våra vägar. Att det finns ett stort intresse för att renovera och bevara dessa gamla fordon vittnar Karlskoga Motorweteraners runt 700 medlemmar om.

Blå himmel och strålande sol. Vädret kunde knappast vara bättre när Karlskoga Motorweteraner firade Motorhistoriska dagen med ett familjerally till Däldenäs.

Nationaldagens evenemang började traditionsenligt på Karlskoga folkhögskolas parkering där ett 30-tal ekipage mött upp. Bilarna dominerade men fyra motorcyklister hade också hörsammat inbjudan.

Vackert landskap

Från folkhögskolan tog man sig till Degerfors för en återsamling strax efter utfarten mot Åtorp. Vägen från Degerfors till Åtorp passar utmärkt för gammelfordon och den blir inte sämre från Åtorp till Däldenäs. Den är lagom kurvig och löper genom ett vackert landskap som nu i början av juni visar sig från sin bästa sida om vädret är fint - vilket det alltså var.

Vid SMU-gården i Däldenäs vid Skagerns strand dukades medhavda matsäckar upp för en gemensam picknick i sommarvädret.

Dessutom hade en klurig tipspromenad anordnats och den vanns av Jimmy Håkman som hade rätt på alla utom en av de tio frågorna.

Efter Däldenäs skingrades gänget och var och en anträdde hemfärden efter eget tycke och smak.

Motorhistoriska dagen är ett sätt för landets fordonshistoriker att slå ett slag för den kulturskatt som tas om hand av entusiaster och som vid sådana här tillfällen får rulla på våra vägar. Att det finns ett stort intresse för att renovera och bevara dessa gamla fordon vittnar Karlskoga Motorweteraners runt 700 medlemmar om.