2016-03-10 14:07

2016-03-10 14:07

Knarklangare ertappades

KARLSKOGA

Två män, en 27- åring och en 23-åring, har åkt fast för narkotikabrott, efter att den ene sålt cannabis till den andre.

Det var i februari förra året som polisen såg 27-åringen sälja narkotikan, 0,94 gram cannabis, till 23-åringen. Båda var vid tillfället också drogpåverkade, 27-åringen av amfetamin och 23-åringen av cannabis. Vidare hittades också 12.1 gram cannabis och 0,43 gram amfetamin i 27-åringens lägenhet.

Den 27-årige mannen har nu fällts för tre fall av narkotikabrott, varav två bedöms som ringa. Vad gäller amfetamininnehavet så friades han, då rätten inte ansåg att det var bevisat att narkotikan som hittades i lägenheten var hans. Mannen har tidigare dömts till fängelse för olovlig körning och rattfylleri och rätten beslutade att den påföljden skulle avse även den nya brottsligheten.

För 23-åringen blev domen dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor för två fall av ringa narkotikabrott.

Det var i februari förra året som polisen såg 27-åringen sälja narkotikan, 0,94 gram cannabis, till 23-åringen. Båda var vid tillfället också drogpåverkade, 27-åringen av amfetamin och 23-åringen av cannabis. Vidare hittades också 12.1 gram cannabis och 0,43 gram amfetamin i 27-åringens lägenhet.

Den 27-årige mannen har nu fällts för tre fall av narkotikabrott, varav två bedöms som ringa. Vad gäller amfetamininnehavet så friades han, då rätten inte ansåg att det var bevisat att narkotikan som hittades i lägenheten var hans. Mannen har tidigare dömts till fängelse för olovlig körning och rattfylleri och rätten beslutade att den påföljden skulle avse även den nya brottsligheten.

För 23-åringen blev domen dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor för två fall av ringa narkotikabrott.