2016-03-02 14:32

2016-03-02 14:32

Studiebesök på skolrestaurangen

DEGERFORS: Utbyte med Kristinehamn

Den här veckan får kostverksamheter i Degerfors och Karlskoga studiebesök av kökspersonal från skolor i Kristinehamn.

Förra veckan var det personal från Karlskoga och Degerfors som besökte olika kök i Kristinehamn.

Studiebesöken har varit uppskattade.

– De som har åkt har tyckt att det var väldigt bra, säger Linda Dagerbäck som är kökschef i Degerfors kommun.

Hon berättar att kökspersonalen alltid har utbildningsdag under sportlovet och att det hade kommit in önskemål om att göra studiebesök i andra kök. Därför har personalen fått byta arbetsplats för en dag och kunnat jämföra vad som skiljer arbetsplatserna åt.

– Vi är bättre på en del och sämre på annat, konstaterar Linda Dagerbäck.

Tipsade om lappar

Personalen på Parkskolans skolrestaurang tycker att studiebesöken var lärorika.

– Det var intressant att se ett annat kök och hur de jobbar, säger Elin Dehlin.

– Vi fick lite nya idéer. Ett exempel är salladsdisken. I stället för små salladsbyttor hade de långa byttor, säger Britt-Marie Ederer.

– De hade bra ljuddämpning, både i taket och i form av skärmar. Det gjorde att det blev väldigt lugnt i matsalen, säger Ann-Louise Aronsson.

Besökarna från Degerfors tog inte bara emot intryck. De kunde också ge personalen i Kristinehamn en del idéer.

– Vi tipsade om lappar i olika färger som visar allergiinfo om maten, säger Britt-Marie Ederer.

Hon tycker att studiebesöken har varit ett uppfriskande inslag i arbetet.

– Man blir lätt hemmablind, så det är bra att få lite influenser från annat håll, säger hon.

Den här veckan är det alltså personal från Kristinehamn som gör studiebesök i Degerfors och Karlskoga.

En av dem är Karin Persson, som på tisdagen besökte Parkskolans skolrestaurang. Hon är imponerad av personalen där.

– De är jätteduktiga. De har ett trångt kök men lyckas ändå laga mycket mat. Det är bra gjort att få till det, säger hon.

Linda Dagerbäck håller med om att köket är trångt.

– Vi har fått fler ugnar och annan utrustning, men lokalerna har inte blivit större. Nu får det inte plats mer maskiner, så vi kan inte göra fler portioner än vi gör nu.

Förra veckan var det personal från Karlskoga och Degerfors som besökte olika kök i Kristinehamn.

Studiebesöken har varit uppskattade.

– De som har åkt har tyckt att det var väldigt bra, säger Linda Dagerbäck som är kökschef i Degerfors kommun.

Hon berättar att kökspersonalen alltid har utbildningsdag under sportlovet och att det hade kommit in önskemål om att göra studiebesök i andra kök. Därför har personalen fått byta arbetsplats för en dag och kunnat jämföra vad som skiljer arbetsplatserna åt.

– Vi är bättre på en del och sämre på annat, konstaterar Linda Dagerbäck.

Tipsade om lappar

Personalen på Parkskolans skolrestaurang tycker att studiebesöken var lärorika.

– Det var intressant att se ett annat kök och hur de jobbar, säger Elin Dehlin.

– Vi fick lite nya idéer. Ett exempel är salladsdisken. I stället för små salladsbyttor hade de långa byttor, säger Britt-Marie Ederer.

– De hade bra ljuddämpning, både i taket och i form av skärmar. Det gjorde att det blev väldigt lugnt i matsalen, säger Ann-Louise Aronsson.

Besökarna från Degerfors tog inte bara emot intryck. De kunde också ge personalen i Kristinehamn en del idéer.

– Vi tipsade om lappar i olika färger som visar allergiinfo om maten, säger Britt-Marie Ederer.

Hon tycker att studiebesöken har varit ett uppfriskande inslag i arbetet.

– Man blir lätt hemmablind, så det är bra att få lite influenser från annat håll, säger hon.

Den här veckan är det alltså personal från Kristinehamn som gör studiebesök i Degerfors och Karlskoga.

En av dem är Karin Persson, som på tisdagen besökte Parkskolans skolrestaurang. Hon är imponerad av personalen där.

– De är jätteduktiga. De har ett trångt kök men lyckas ändå laga mycket mat. Det är bra gjort att få till det, säger hon.

Linda Dagerbäck håller med om att köket är trångt.

– Vi har fått fler ugnar och annan utrustning, men lokalerna har inte blivit större. Nu får det inte plats mer maskiner, så vi kan inte göra fler portioner än vi gör nu.