2016-01-28 06:00

2016-01-28 06:00

Rådesjö drar till fjälls

KARLSKOGA: Tar över ruljansen på Värdshuset i Säfsen. Men har kvar verksamheten i Karlskoga.

Nu blir det värdshuset i Säfsen under vintern och sommaren, verksamheten ute i Labbsand.
– Det blir perfekt. När säsongen slutar i Säfsen i Dalarna så är det lagom att starta verksamheten i Labbsand. Det passar oss, Anneli och Mikael Rådesjö.

Det började med att Mikael Rådesjö träffade Karlskogabon Thomas Venut som är teknisk chef på Säfsens skidanläggning. De behövde några som skötte Solbergets Wärdshus i Säfsen och undrade om Mikael Rådesjö kände några eftersom han finns inom restaurangbranschen.

– Vi hade just gjort oss av med Karlskoga värdshus så det här skulle passa oss perfekt. Jag kontaktade honom och sa att vi var intresserade.

Träffade ägaren

Mikael och Annelie åkte upp och vi träffade ägaren. Först var de rädda att det skulle träffa någon skrytsam och dryg ägare.

– Men han var så jordnära och vi fick en bra personkemi direkt. Han visade oss runt och det verkade jättespännande och lockande, säger Anneli Rådesjö.

– Det blev en ny rolig utmaning för oss, säger Mikael Rådesjö.

Anneli Rådesjö säger att de inte kommer äga stället, utan de blir anställda av Säfsen Resort AB.

– Vi har kommit i gång där uppe. Det är som vanligt, Mikael sköter köket och jag sköter gästerna. Vi är 13 anställda på värdshuset.

De har redan gjort sitt elddop i Säfsen.

– En dag stekte jag på cirka 400 -500 hamburgare plus att vi hade dagens rätt. Första tanken var att vi skulle göra burgarna själva, men det kommer inte hinnas med. Det bli roligt när sportlovet börjar, då blir det att ligga i. Annars har vi som vanligt dagens lunch som vi tillagar.

Labbsand har de kvar

Verksamheten i Karlskoga med Labbsand kommer de forstsätta med.

– Det passar så bra. Verksamheten uppe i Säfsen slutar i april - maj och då startar vår verksamhet ute i Labbsand, och när den slutar, ja då startar det upp i Säfsen igen, säger Anneli Rådesjö.

Som det är nu ska de fortsätta säsongen ut och ägaren av Säfsen vill att de forstsätter.

– Det fungerar bra så vi fortsätter nog där uppe. Det är ändå så nära. Tror det är cirka 12 mil upp, så man är hemma inom ett par timmar, säger Mikael och Anneli Rådesjö.

Det började med att Mikael Rådesjö träffade Karlskogabon Thomas Venut som är teknisk chef på Säfsens skidanläggning. De behövde några som skötte Solbergets Wärdshus i Säfsen och undrade om Mikael Rådesjö kände några eftersom han finns inom restaurangbranschen.

– Vi hade just gjort oss av med Karlskoga värdshus så det här skulle passa oss perfekt. Jag kontaktade honom och sa att vi var intresserade.

Träffade ägaren

Mikael och Annelie åkte upp och vi träffade ägaren. Först var de rädda att det skulle träffa någon skrytsam och dryg ägare.

– Men han var så jordnära och vi fick en bra personkemi direkt. Han visade oss runt och det verkade jättespännande och lockande, säger Anneli Rådesjö.

– Det blev en ny rolig utmaning för oss, säger Mikael Rådesjö.

Anneli Rådesjö säger att de inte kommer äga stället, utan de blir anställda av Säfsen Resort AB.

– Vi har kommit i gång där uppe. Det är som vanligt, Mikael sköter köket och jag sköter gästerna. Vi är 13 anställda på värdshuset.

De har redan gjort sitt elddop i Säfsen.

– En dag stekte jag på cirka 400 -500 hamburgare plus att vi hade dagens rätt. Första tanken var att vi skulle göra burgarna själva, men det kommer inte hinnas med. Det bli roligt när sportlovet börjar, då blir det att ligga i. Annars har vi som vanligt dagens lunch som vi tillagar.

Labbsand har de kvar

Verksamheten i Karlskoga med Labbsand kommer de forstsätta med.

– Det passar så bra. Verksamheten uppe i Säfsen slutar i april - maj och då startar vår verksamhet ute i Labbsand, och när den slutar, ja då startar det upp i Säfsen igen, säger Anneli Rådesjö.

Som det är nu ska de fortsätta säsongen ut och ägaren av Säfsen vill att de forstsätter.

– Det fungerar bra så vi fortsätter nog där uppe. Det är ändå så nära. Tror det är cirka 12 mil upp, så man är hemma inom ett par timmar, säger Mikael och Anneli Rådesjö.

  • Anders Persson