2016-01-12 18:00

2016-01-12 23:23

Nytt kök och 25 platser till

NÄRINGSLIV: Woodys pub investerar en halv miljon kronor

Woodys pub bygger ut restaurangdelen med 20 till 25 platser. Men ägarna framhåller att investeringen i ett helt nytt kök är nog så viktig för framtiden. Allt som allt handlar det om en investering på cirka en halv miljon kronor.

– Matbiten har ökat rejält på senare år och vi har helt enkelt vuxit ur köket, säger Robert Platni som äger 50 procent av aktierna i bolaget Hell To The Yeah AB.

Den andra halvan äger Niklas Bäckman som också är köksmästare och har ansvar för mat och meny.

Köket är helt utrivet och inför nypremiären fredag 22 januari ska det bli nya rör, nytt golv och en hel del ny utrustning.

– Vi skapar ett kök som fungerar logistiskt bättre för all mat vi skickar ut, förklarar Robert Platni.

Woodys pub startade 1994 och i april 2001 tog Robert Platni över. Han drev puben som ensam ägare fram till februari 2015 då Niklas Bäckman klev in som hälftenägare i det nybildade bolaget som har ett namn som är snarlikt en av burgarna på menyn, Hell Yeah.

– Jag minns inte om burgaren eller namnet på bolaget kom först, säger Robert Platni och skrattar.

Första steget

Det första steget mot en mer matorienterad inriktning togs 2010 när restaurangdelen tillkom och Woodys pub fick ytterligare 44 platser. Det andra och kanske viktigare inleddes i februari 2014 när Niklas Bäckman anställdes som köksmästare.

– Då lade vi om inriktningen helt och började stoppa korv, röka kött, baka, ja göra allt från grunden, säger Robert Platni.

Ett år senare är Niklas Bäckman delägare.

Den nuvarande investeringen innehåller också 20 till 25 nya matplatser i ett rum som finns på östra sidan om uteserveringen. En dörr ska tas upp från Black Jack-rummet och eftersom den nya lokalen ligger avskilt men ändå kopplat till övriga lokaler blir det möjligt att ta emot sällskap som vill sitta mer enskilt.

Robert Platni och Niklas Bäckman arbetar båda heltid, Niklas som kock och till sin hjälp har han ytterligare en heltidsanställd kock.

– Vi har två kockar på heltid och sammanlagt fem som alternerar. Det innebär att vi alltid har minst två, oftast tre kockar åt gången, säger Robert Platni och berättar att det på lönelistan även finns ett antal timanställda.

– Vi har också anställt en person på heltid som ska jobba med projekt och evenemang, typ provningar av olika slag, eftersom vi vill ha fler ben att stå på, tillägger Robert Platni och berättar att denne projektledare börjar 1 februari.

Mexikanskt

Niklas Bäckman var nyligen i Los Angeles och där passade han på att testa det mexikanska köket.

– Vi kommer att fortsätta med burgarna eftersom de blivit lite av vår profil. Men vi ska också satsa på en mexikansk avdelning där vi lagar allt från grunden på beställning så att kunderna kan få minutfräscha tacos eller majstortillas, säger Niklas Bäckman och nämner även en läsk gjord på hundra procent naturligt socker.

– Läsken passar väldigt bra till mexikansk mat och innebär att vi kan erbjuda ett alkoholfritt alternativ som smakar bra, tillägger han.

– Matbiten har ökat rejält på senare år och vi har helt enkelt vuxit ur köket, säger Robert Platni som äger 50 procent av aktierna i bolaget Hell To The Yeah AB.

Den andra halvan äger Niklas Bäckman som också är köksmästare och har ansvar för mat och meny.

Köket är helt utrivet och inför nypremiären fredag 22 januari ska det bli nya rör, nytt golv och en hel del ny utrustning.

– Vi skapar ett kök som fungerar logistiskt bättre för all mat vi skickar ut, förklarar Robert Platni.

Woodys pub startade 1994 och i april 2001 tog Robert Platni över. Han drev puben som ensam ägare fram till februari 2015 då Niklas Bäckman klev in som hälftenägare i det nybildade bolaget som har ett namn som är snarlikt en av burgarna på menyn, Hell Yeah.

– Jag minns inte om burgaren eller namnet på bolaget kom först, säger Robert Platni och skrattar.

Första steget

Det första steget mot en mer matorienterad inriktning togs 2010 när restaurangdelen tillkom och Woodys pub fick ytterligare 44 platser. Det andra och kanske viktigare inleddes i februari 2014 när Niklas Bäckman anställdes som köksmästare.

– Då lade vi om inriktningen helt och började stoppa korv, röka kött, baka, ja göra allt från grunden, säger Robert Platni.

Ett år senare är Niklas Bäckman delägare.

Den nuvarande investeringen innehåller också 20 till 25 nya matplatser i ett rum som finns på östra sidan om uteserveringen. En dörr ska tas upp från Black Jack-rummet och eftersom den nya lokalen ligger avskilt men ändå kopplat till övriga lokaler blir det möjligt att ta emot sällskap som vill sitta mer enskilt.

Robert Platni och Niklas Bäckman arbetar båda heltid, Niklas som kock och till sin hjälp har han ytterligare en heltidsanställd kock.

– Vi har två kockar på heltid och sammanlagt fem som alternerar. Det innebär att vi alltid har minst två, oftast tre kockar åt gången, säger Robert Platni och berättar att det på lönelistan även finns ett antal timanställda.

– Vi har också anställt en person på heltid som ska jobba med projekt och evenemang, typ provningar av olika slag, eftersom vi vill ha fler ben att stå på, tillägger Robert Platni och berättar att denne projektledare börjar 1 februari.

Mexikanskt

Niklas Bäckman var nyligen i Los Angeles och där passade han på att testa det mexikanska köket.

– Vi kommer att fortsätta med burgarna eftersom de blivit lite av vår profil. Men vi ska också satsa på en mexikansk avdelning där vi lagar allt från grunden på beställning så att kunderna kan få minutfräscha tacos eller majstortillas, säger Niklas Bäckman och nämner även en läsk gjord på hundra procent naturligt socker.

– Läsken passar väldigt bra till mexikansk mat och innebär att vi kan erbjuda ett alkoholfritt alternativ som smakar bra, tillägger han.

Woodys pub

Startades 1994 av Mats Philipsson och Tord Bodin. Robert Platni tog över i april 2001 och var ensam ägare till februari 2015 då Niklas Bäckman gick in som hälftenägare i det nystartade bolaget Hell To The Yeah AB

Källa: