2015-12-31 06:00

2015-12-31 06:00

Grävde ner slaktresterna

KARLSKOGA: Kvinna får böta

I stället för att transportera bort avfallet så grävde kvinnan ner slaktresterna på gården.

En kvinna i 30-årsåldern har genom ett strafföreläggande ålagts att betala dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor för brott mot lagen om foder och animaliska biprodukter.

Kvinnan ska nämligen ha grävt ner slaktrester efter sex får, fyra i september förra året och två i augusti i år, på sin gård norr om Karlskoga och därmed brutit mot de föreskrifter som gäller för nedgrävning av djurrester. Resterna skulle egentligen ha transporterats till en godkänd destruktionsanläggning.

En kvinna i 30-årsåldern har genom ett strafföreläggande ålagts att betala dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor för brott mot lagen om foder och animaliska biprodukter.

Kvinnan ska nämligen ha grävt ner slaktrester efter sex får, fyra i september förra året och två i augusti i år, på sin gård norr om Karlskoga och därmed brutit mot de föreskrifter som gäller för nedgrävning av djurrester. Resterna skulle egentligen ha transporterats till en godkänd destruktionsanläggning.