2015-12-18 06:00

2015-12-18 06:00

Bjud på vit eller skär knäck

JULBORDET: En oväntad färgsättning

Knäck brukar ju vara brun. Men med hjälp av karamellfärg kan man skoja till det lite.

Detta behöver du: (till omkring 1/2 kilo)

2.5-3 dl strösocker

2.5 msk smör (3/4 hg)

3 dl grädde, tunn eller tjock

3/4-1 hg sötmandel (1.5-2 dl)

Röd karamellfärg

Såhär gör du:

Skålla och skala mandeln.

Hacka den grovt.

Blanda alla ingredienserna utom mandeln i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta. (Färga blandningen skär med litet upplöst karamellfärg).

Koka under omrörning då och då tills massan vid prov i vatten visar lagom seghet. (Häll några droppar av massan i kallt vatten, går det att rulla till en kula, är massan färdigkokt).

Sätt till mandeln och lägg med två teskedar små klickar på oljad eller smord plåt eller fyll massan i små veckade pappersformar.

Detta behöver du: (till omkring 1/2 kilo)

2.5-3 dl strösocker

2.5 msk smör (3/4 hg)

3 dl grädde, tunn eller tjock

3/4-1 hg sötmandel (1.5-2 dl)

Röd karamellfärg

Såhär gör du:

Skålla och skala mandeln.

Hacka den grovt.

Blanda alla ingredienserna utom mandeln i en järngryta eller annan tjockbottnad gryta. (Färga blandningen skär med litet upplöst karamellfärg).

Koka under omrörning då och då tills massan vid prov i vatten visar lagom seghet. (Häll några droppar av massan i kallt vatten, går det att rulla till en kula, är massan färdigkokt).

Sätt till mandeln och lägg med två teskedar små klickar på oljad eller smord plåt eller fyll massan i små veckade pappersformar.

  • Anna