2015-12-11 09:23

2015-12-11 09:23

Julkryddade revbensspjäll

JULBORDET: Med kryddpeppar och ingefära

Revbensspjäll med kryddpeppar och ingefära kan väl aldrig bli fel?

Detta behöver du:

ca 1,5 kg huggna tjocka karréspjäll

1 gul lök

2 st morötter

salt

kryddpepparkorn

Såhär gör du:

Fyll en kastrull med vatten och lägg i den klyftade löken och de skivade morötterna.

Salta och lägg i pepparkornen och revben och koka långsamt tills köttet nästan faller av benet.

Ta upp spjällen och torka av dom och rör ihop glaceringen.

glacering

0,5 dl honung

0,5 dl soja

1 dl färsk apelsinjuice

3 msk fransk senap

1 tsk mald ingefära

2 kryddmått vitpeppar

0,5 tsk torkad vitlök

Såhär gör du:

pensla den på spjällen runt om.

Låt stå 20 minuter i rumstemperatur innan du ställer in dem i

200 grader ugn i ca 30 - 40 minuter . Pensla på ytterligare när halva tiden gått.

Glazen räcker till dubbel sats.

Detta behöver du:

ca 1,5 kg huggna tjocka karréspjäll

1 gul lök

2 st morötter

salt

kryddpepparkorn

Såhär gör du:

Fyll en kastrull med vatten och lägg i den klyftade löken och de skivade morötterna.

Salta och lägg i pepparkornen och revben och koka långsamt tills köttet nästan faller av benet.

Ta upp spjällen och torka av dom och rör ihop glaceringen.

glacering

0,5 dl honung

0,5 dl soja

1 dl färsk apelsinjuice

3 msk fransk senap

1 tsk mald ingefära

2 kryddmått vitpeppar

0,5 tsk torkad vitlök

Såhär gör du:

pensla den på spjällen runt om.

Låt stå 20 minuter i rumstemperatur innan du ställer in dem i

200 grader ugn i ca 30 - 40 minuter . Pensla på ytterligare när halva tiden gått.

Glazen räcker till dubbel sats.

  • Marie