2015-12-11 18:11

2015-12-11 18:11

Gubbens oemotståndliga röra

JULBORD: Sill i dill och lite till

Det finns många godsaker på julbordet, garanterat något för alla. Men en rätt som jag inte gärna vill vara utan är Marias gubbes röra.

Det bästa med denna rätt är att den är så enkel - men så otroligt god. Den kan ätas som den är eller tillsammans med annat gott på julbordet. Själv lägger jag helst en stor klick på en knäckemacka. Röran går under flera namn och finns i olika varianter, både varm och kall, men här är den som står på vårt julbord.

Det finns egentligen bara ett litet dilemma med Marias gubbes röra, den brukar ta slut alldeles för fort!

Detta behöver du:

En stor burk löksill, 500 gr

2,5 dl gräddfil

6 hårdkokta ägg

Cirka 35 gr dill, (en fryskartong)

Salt och peppar

(Marias gubbes röra blir faktiskt ännu godare efter en dag i kylskåpet)

Så här gör du:

Låt sillen rinna av i ett durkslag och skrapa av lök och annat.

Skär sillen i små bitar.

Dela äggen två gånger i en äggdelare.

Blanda ihop sill, ägg, dill och gräddfil.

Rör om noga.

Smaksätt med salt och peppar.

Servera gärna röran på knäckebröd med ett glas öl. Och varför inte också en stänkare. Njut.

Det bästa med denna rätt är att den är så enkel - men så otroligt god. Den kan ätas som den är eller tillsammans med annat gott på julbordet. Själv lägger jag helst en stor klick på en knäckemacka. Röran går under flera namn och finns i olika varianter, både varm och kall, men här är den som står på vårt julbord.

Det finns egentligen bara ett litet dilemma med Marias gubbes röra, den brukar ta slut alldeles för fort!

Detta behöver du:

En stor burk löksill, 500 gr

2,5 dl gräddfil

6 hårdkokta ägg

Cirka 35 gr dill, (en fryskartong)

Salt och peppar

(Marias gubbes röra blir faktiskt ännu godare efter en dag i kylskåpet)

Så här gör du:

Låt sillen rinna av i ett durkslag och skrapa av lök och annat.

Skär sillen i små bitar.

Dela äggen två gånger i en äggdelare.

Blanda ihop sill, ägg, dill och gräddfil.

Rör om noga.

Smaksätt med salt och peppar.

Servera gärna röran på knäckebröd med ett glas öl. Och varför inte också en stänkare. Njut.

  • Anders