2015-12-11 09:26

2015-12-11 09:26

Gott bröd på bordet

JULBORDET: Pomerans och kryddnejlikor

Detta bröd är lättbakat och mycket gott.

Detta behöver du:

50 gr jäst

1 flaska mörkt lättöl (33cl)

1 msk malda pomeransskal

1 msk blandade brödkryddor

1 krm malda kryddnejlikor

0,5 dl (majs)olja

1 dl mörk sirap

Ca. 10-11 dl rågsikt

Så gör du:

1. Värm ölet till 37 C.

2. Lös upp jästen i vätskan.

3. Blanda i övriga ingredienser.

4. Jäs degen väl övertäckt i 30-40 min.

5. Baka ut till ett stort bröd eller två mindre.

6. Jäs igen 30-40 min.

7. Grädda i 200C i 30 min. Skydda ytan med bakpapper mot slutet av gräddningen.

Detta behöver du:

50 gr jäst

1 flaska mörkt lättöl (33cl)

1 msk malda pomeransskal

1 msk blandade brödkryddor

1 krm malda kryddnejlikor

0,5 dl (majs)olja

1 dl mörk sirap

Ca. 10-11 dl rågsikt

Så gör du:

1. Värm ölet till 37 C.

2. Lös upp jästen i vätskan.

3. Blanda i övriga ingredienser.

4. Jäs degen väl övertäckt i 30-40 min.

5. Baka ut till ett stort bröd eller två mindre.

6. Jäs igen 30-40 min.

7. Grädda i 200C i 30 min. Skydda ytan med bakpapper mot slutet av gräddningen.

  • Catharina Tenebäck