2015-12-01 10:17

2015-12-01 10:17

Glutenfria lussekatter/bullar

JULBORDSRECEPT: Dags att börja baka

Nu startar vi publiceringarna av goda saker till jul. Först ut är Annas goda och enkla Lussebullar.

Detta behöver du:

75g smör eller margarin

2 dl mjölk

1 pkt jäst (50g)

2 tsk fiberhusk

 

1 dl Kesella, mager kvarg

1 dl socker

1 st ägg

0,5 g saffran

1 krd salt

1pkt Semper ”röd”mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)

Russin

Ägg

Fyllning:

2 tsk kardemumma

150g mandelmassa

50 g smör

 

Så här gör du.

Smält fettet, häll på mjöken och låt den bli ljummen ca 37 grader.

Vispa ut jästen och sedan fiberhusken i degspandet.

Låt svälla en stund.

Tillsätt Kesella, socker ägg, saffran och salt.

Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen

Låt degern jäsa övertäckt ca 30 min

Arbeta ihop degern. Kavla ut och fyll den med fyllningen. Rulla ihop.

Jäs övertäckt på plåt i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strösocker på eller russin.

Grädda i 250 grader i ca 5 min.

 

 

Detta behöver du:

75g smör eller margarin

2 dl mjölk

1 pkt jäst (50g)

2 tsk fiberhusk

 

1 dl Kesella, mager kvarg

1 dl socker

1 st ägg

0,5 g saffran

1 krd salt

1pkt Semper ”röd”mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)

Russin

Ägg

Fyllning:

2 tsk kardemumma

150g mandelmassa

50 g smör

 

Så här gör du.

Smält fettet, häll på mjöken och låt den bli ljummen ca 37 grader.

Vispa ut jästen och sedan fiberhusken i degspandet.

Låt svälla en stund.

Tillsätt Kesella, socker ägg, saffran och salt.

Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen

Låt degern jäsa övertäckt ca 30 min

Arbeta ihop degern. Kavla ut och fyll den med fyllningen. Rulla ihop.

Jäs övertäckt på plåt i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strösocker på eller russin.

Grädda i 250 grader i ca 5 min.

 

 

  • Anna