2015-10-22 20:29

2015-10-22 20:29

Nya ägare till Red Brick

KARLSKOGA: Lämnar över stafettpinnen

Nya ägare. Kvarterskrogen Red Brick har i några år drivits av bröderna Karl-Johan och Daniel Eriksson. Nu lämnar de över till Therèse Molander och Jimmy Bucher.

– Jag har alltid tänkt att jag nån gång skulle vilja driva en restaurang, säger Therèse Molander som tillsammans med sin sambo Jimmy Bucher tar över både Red Brick och Pumphuset.

Anledningen till att förra ägarna, bröderna Karl-Johan och Daniel Eriksson, valde att sälja verksamheten är att livet i restaurangbranschen inte passar deras livssituation längre.

– När vi började var jag särbo och barnlös. Nu kommer snart vårt andra barn, konstaterar Karl-Johan.

Tvekade inte

Therèse Molander och sambon Jimmy Bucher flyttade till Karlskoga i juli i år. Vid ett besök på Red Brick tyckte hon att stället verkade väldigt mysigt och tänkte att det var just den sortens restaurang som hon skulle vilja driva. Därför tvekade hon inte när chansen att ta över kom. Efter att ha fått klartecken från banken slog hon och sambon till.

Therèse har ganska begränsad erfarenhet av att driva restaurang.

– Men jag har drivit en studentpub och varit anställd på restaurang, säger hon och påpekar samtidigt att hon även får ta över den erfarna personalen och kontakter, bland annat kock och dryckeskonsulter.

En fördel som Therèse Molander har är att hon är civilekonom i botten och därmed har bra koll på den ekonomiska biten.

Samma stil

Den som gillar Red Bricks nuvarande koncept har ingen större anledning att känna oro för framtiden. Det mesta kommer att fortsätta i samma stil som förut.

– Det är en väldigt omtyckt restaurang och vi ska fortsätta att göra det som är rätt. Det ska kännas att det är samma gamla Red Brick, säger Therèse Molander.

Men det är några detaljer som ska ändras. En av dem är vinlistan.

– Vi ska jobba lite med den så att den blir lika bra som övriga sortimentet, säger hon.

En annan och mer genomgripande förändring har med råvarorna till maten att göra.

Mer ekologiskt

– Vi ska påbörja en omställning till mer ekologiskt och lokalproducerat.

Idén är att det ska vara svenskt kött, gärna så lokalproducerat som möjligt och helst ska man kunna se vilken gård som djuret är uppfött på.

– Vi vill ta vårt ansvar och köpa svenskt. Samtidigt vill vi inte tumma på kvaliteten, slår Therèse Molander fast.

Hon räknar med att omställningen kommer att ta några år att genomföra helt, men hon tror inte att den kommer att påverka priserna i restaurangen så mycket.

– Det kan röra sig om några kronor, kanske. Med de kvantiteter vi köper in kan vi nog få ner priset. Jag tror att folk kommer att uppskatta det ekologiska.

– Jag har alltid tänkt att jag nån gång skulle vilja driva en restaurang, säger Therèse Molander som tillsammans med sin sambo Jimmy Bucher tar över både Red Brick och Pumphuset.

Anledningen till att förra ägarna, bröderna Karl-Johan och Daniel Eriksson, valde att sälja verksamheten är att livet i restaurangbranschen inte passar deras livssituation längre.

– När vi började var jag särbo och barnlös. Nu kommer snart vårt andra barn, konstaterar Karl-Johan.

Tvekade inte

Therèse Molander och sambon Jimmy Bucher flyttade till Karlskoga i juli i år. Vid ett besök på Red Brick tyckte hon att stället verkade väldigt mysigt och tänkte att det var just den sortens restaurang som hon skulle vilja driva. Därför tvekade hon inte när chansen att ta över kom. Efter att ha fått klartecken från banken slog hon och sambon till.

Therèse har ganska begränsad erfarenhet av att driva restaurang.

– Men jag har drivit en studentpub och varit anställd på restaurang, säger hon och påpekar samtidigt att hon även får ta över den erfarna personalen och kontakter, bland annat kock och dryckeskonsulter.

En fördel som Therèse Molander har är att hon är civilekonom i botten och därmed har bra koll på den ekonomiska biten.

Samma stil

Den som gillar Red Bricks nuvarande koncept har ingen större anledning att känna oro för framtiden. Det mesta kommer att fortsätta i samma stil som förut.

– Det är en väldigt omtyckt restaurang och vi ska fortsätta att göra det som är rätt. Det ska kännas att det är samma gamla Red Brick, säger Therèse Molander.

Men det är några detaljer som ska ändras. En av dem är vinlistan.

– Vi ska jobba lite med den så att den blir lika bra som övriga sortimentet, säger hon.

En annan och mer genomgripande förändring har med råvarorna till maten att göra.

Mer ekologiskt

– Vi ska påbörja en omställning till mer ekologiskt och lokalproducerat.

Idén är att det ska vara svenskt kött, gärna så lokalproducerat som möjligt och helst ska man kunna se vilken gård som djuret är uppfött på.

– Vi vill ta vårt ansvar och köpa svenskt. Samtidigt vill vi inte tumma på kvaliteten, slår Therèse Molander fast.

Hon räknar med att omställningen kommer att ta några år att genomföra helt, men hon tror inte att den kommer att påverka priserna i restaurangen så mycket.

– Det kan röra sig om några kronor, kanske. Med de kvantiteter vi köper in kan vi nog få ner priset. Jag tror att folk kommer att uppskatta det ekologiska.