2016-07-11 11:05

2016-07-11 11:05

"Ni människor utreder så länge"

KARLSTAD: Hundrastgårdarna dröjer

Vi har nu haft vår hund Tilda i 13 år. Det blir många promenader det och mycket samtal mellan husse och hund. Hon har ju till och med hunnit med en och annan insändare.

Nu pratar vi mycket om de hundrastgårdar som inte finns i Karlstad trots att alla politiska partier i senaste valrörelsen sade sig vara positiva till det.

– Varför blir det inget? frågar Tilda.

– Man måste utreda frågan, svarar jag.

– Ni människor utreder ju så länge, säger Tilda. En hund lever inte lika länge som en människa. Hur svårt kan det vara att till exempel sätta upp ett stängsel på den del av Gubbholmen som är närmast stenbron säger hon.

– Ja men, säger jag, det måste ju utredas vad för slags stängsel det ska vara, hur många papperskorgar det måste sättas upp, hur och var man skall ställa ut lite bänkar och bord som hundägarna kan sitta och dricka kaffe vid när hundarna leker. Det tar tid förstår Du Tilda. Kommunen har anställt särskilda utredare, strateger och jurister för att utreda sådana svåra frågor. Det är inte bara att sätta upp stängsel förstår Du väl? svarar jag.

Men hon ger sig inte.

– Det behövs väl inte utredas för att sätta upp ett stängsel. Förresten borde det sättas upp ett stängsel ute på udden vid Orrholmen också och förmodligen behöver man hundrastgårdar på många andra ställen i Karlstad också. I stället för utredare, strateger och jurister som ska utreda frågan borde man anställa några hundägare som bestämmer var hundrastgårdarna ska vara, säger Tilda.

– Men det finns ju en hundrastgård borta vid Brigadmuseet, säger jag, och där vill Du ju inte vara.

– Där, säger Tilda, i den där lilla hagen borde man sätta in dessa jurister, strateger och utredare så kunde vi hundar gå utanför staketet och titta på medan dom utreder.

Tilda blir som sagt var inte nöjd med mina svar utan tycker precis som jag att Karlstad borde satsa på ett antal hundrastplatser bland annat på Gubbholmen och Orrholmen.

Björn Samuelsson och Tilda

 

Nu pratar vi mycket om de hundrastgårdar som inte finns i Karlstad trots att alla politiska partier i senaste valrörelsen sade sig vara positiva till det.

– Varför blir det inget? frågar Tilda.

– Man måste utreda frågan, svarar jag.

– Ni människor utreder ju så länge, säger Tilda. En hund lever inte lika länge som en människa. Hur svårt kan det vara att till exempel sätta upp ett stängsel på den del av Gubbholmen som är närmast stenbron säger hon.

– Ja men, säger jag, det måste ju utredas vad för slags stängsel det ska vara, hur många papperskorgar det måste sättas upp, hur och var man skall ställa ut lite bänkar och bord som hundägarna kan sitta och dricka kaffe vid när hundarna leker. Det tar tid förstår Du Tilda. Kommunen har anställt särskilda utredare, strateger och jurister för att utreda sådana svåra frågor. Det är inte bara att sätta upp stängsel förstår Du väl? svarar jag.

Men hon ger sig inte.

– Det behövs väl inte utredas för att sätta upp ett stängsel. Förresten borde det sättas upp ett stängsel ute på udden vid Orrholmen också och förmodligen behöver man hundrastgårdar på många andra ställen i Karlstad också. I stället för utredare, strateger och jurister som ska utreda frågan borde man anställa några hundägare som bestämmer var hundrastgårdarna ska vara, säger Tilda.

– Men det finns ju en hundrastgård borta vid Brigadmuseet, säger jag, och där vill Du ju inte vara.

– Där, säger Tilda, i den där lilla hagen borde man sätta in dessa jurister, strateger och utredare så kunde vi hundar gå utanför staketet och titta på medan dom utreder.

Tilda blir som sagt var inte nöjd med mina svar utan tycker precis som jag att Karlstad borde satsa på ett antal hundrastplatser bland annat på Gubbholmen och Orrholmen.

Björn Samuelsson och Tilda