2016-06-27 18:26

2016-06-27 18:26

Populärt dansläger 15-årsjubilerar

HAGFORS: Lockar barn och ungdomar från hela Värmland

Dans från morgon till kväll gäller för de 27 unga elever som deltar i årets dansläger i ABF huset i Hagfors. Här drillas de i bland annat funk, balett och hiphop.

Annette Wikner har sysslat med dans i över 40 år. För 15 år sedan fick hon en förfrågan från ABF om hon inte kunde arrangera ett dansläger under sommaren. Danslägret blev snabbt etablerat och har under åren även hållits i Ekshärad, Bergsäng och Sörby.

Gratisföreställning

– Flera av de elever som har deltagit på danslägret har sedan fortsatt med dans i någon form och flera har utbildat sig till danspedagoger, berättar Annette Wikner.

Ingen förkunskap krävs för att vara med och i år deltar elever i åldrarna 10-16 år från hela Värmland. Lägret började i söndags och avslutas på fredag med en gratisföreställning för allmänheten på Hotell Monica klockan 16.

Annette Wikner har sysslat med dans i över 40 år. För 15 år sedan fick hon en förfrågan från ABF om hon inte kunde arrangera ett dansläger under sommaren. Danslägret blev snabbt etablerat och har under åren även hållits i Ekshärad, Bergsäng och Sörby.

Gratisföreställning

– Flera av de elever som har deltagit på danslägret har sedan fortsatt med dans i någon form och flera har utbildat sig till danspedagoger, berättar Annette Wikner.

Ingen förkunskap krävs för att vara med och i år deltar elever i åldrarna 10-16 år från hela Värmland. Lägret började i söndags och avslutas på fredag med en gratisföreställning för allmänheten på Hotell Monica klockan 16.