2015-12-01 17:31

2015-12-01 17:31

Kyld mat till äldre en het potatis

SUNNE: Het potatis klubbades i KS

Hemlevererad kyld mat för 55 kronor, varm mat för 65 kronor.
På tisdagen beslutade kommunstyrelsen i Sunne att äldre inom hemtjänsten ska kunna välja efter nyår.

Införandet av den kylda maten till äldre blev en het potatis i Sunnevalet.

Enkätundersökningar – den senaste genomfördes i våras – har visat att de äldre har olika tycke och smak. Ungefär hälften av de som svarat tycker att kyld mat är bäst, medan övriga föredrar att återgå till varm mat.

En tia dyrare

Efter nyår ska äldre kunna välja om man vill ha kyld eller varm mat levererad hem. Att beställa en varm matportion kostar 65 kronor mot 55 kronor för den kylda. Det skiljer en tia, för transportkostnaden.

– Skillnaden i pris beror på att varm mat levereras dagligen, kyld mat levereras var tredje dag, säger Ann-Katrin Nilsson, verksamhetschef för vård och omsorg.

Dessert på helgerna

Tidigare har dessert ingått när man har beställt varm mat. Det ändras nu.

– Alla kommer att erbjudas möjligheten att få beställa efterrätt lördag, söndag och helgdag till en kostnad av 20 kronor per portion, säger Ann-Katrin Nilsson.

Införandet av den kylda maten till äldre blev en het potatis i Sunnevalet.

Enkätundersökningar – den senaste genomfördes i våras – har visat att de äldre har olika tycke och smak. Ungefär hälften av de som svarat tycker att kyld mat är bäst, medan övriga föredrar att återgå till varm mat.

En tia dyrare

Efter nyår ska äldre kunna välja om man vill ha kyld eller varm mat levererad hem. Att beställa en varm matportion kostar 65 kronor mot 55 kronor för den kylda. Det skiljer en tia, för transportkostnaden.

– Skillnaden i pris beror på att varm mat levereras dagligen, kyld mat levereras var tredje dag, säger Ann-Katrin Nilsson, verksamhetschef för vård och omsorg.

Dessert på helgerna

Tidigare har dessert ingått när man har beställt varm mat. Det ändras nu.

– Alla kommer att erbjudas möjligheten att få beställa efterrätt lördag, söndag och helgdag till en kostnad av 20 kronor per portion, säger Ann-Katrin Nilsson.