2016-07-28 14:45

2016-07-28 14:47

Nu serveras mat på Udden igen

HAMMARÖ: Efter brand, byggförseningar, vattenläcka och elfel

Efter sju sorger och åtta bedrövelser kan Anna Alfredsson äntligen öppna sin restaurang på Mörudden igen. Och bokningarna strömmade in på Uddens Facebooksida.

Mitt under julbordet förra året fick restaurang Möruddens brygga, Udden, utrymmas på grund av en brand i ett förråd. Hela köket och alla inventarier förstördes och Anna Alfredsson och hennes anställda fick börja om från början.

Hon hoppades kunna öppna igen inför sommarsäsongen. Men uppbyggandet av ett nytt kök drog ut på tiden och hon fick inse att det inte skulle gå. I tisdags såg hon ändå ljuset i tunneln.

– Det ser ut som vi förhoppningsvis kan öppna nu på torsdag. Vi har varit helt klara länge nu, allt är på plats och maten ska kunna börja förberedas på onsdag. Vi ska bara få hit Telia så de kan fixa kapade kablar till telefonin. Utan den uppkopplingen kan vi inte få i gång kassan, sa en hoppfull Anna Alfredsson.

På onsdag kväll var den ännu inte fixad och de hade hunnit få fler problem.

– Vi har fått ett vattenläckage i köket och elen och två kylar har slagits ut. Det är bara att försöka hitta plats till alla matvaror i de andra kylarna. Det var ju en otrolig tur att vi var här på plats. Annars hade vi haft vatten i hela restaurangen!

Men hoppet att kunna öppna för lunch 11.30 på torsdagen övergav hon inte.

– Elen är tillbaka, vattenröret och en kyl är lagade. Men den dyraste, svalen, fungerar inte. Nu har jag haft datasupporten på telefon i över en timme för att kunna få i gång kassasystemet, säger Anna Alfredsson och går av och an i lokalen på torsdagsförmiddagen.

Alla åtta i personalen är på plats ombytta och klara att förbereda för lunchservering.

Kvart i elva är kassaapparaten i gång.

– Hurra! Åh vad gött! Nu kör vi tjejer!

Äntligen kan hon gå ut och sätta upp den handskrivna skylten med öppettiderna utanför dörren.

– Jag vågade inte trycka en, det var ju osäkert in i det sista. Nu kan det väl ändå inte hända något mer.

Menyn är i stort sett likadan som tidigare på Möruddens restaurang. Kvällsöppet med á la carte blir det fram till sista augusti och fortsatt öppet för lunch och brunch under hösten.

Mitt under julbordet förra året fick restaurang Möruddens brygga, Udden, utrymmas på grund av en brand i ett förråd. Hela köket och alla inventarier förstördes och Anna Alfredsson och hennes anställda fick börja om från början.

Hon hoppades kunna öppna igen inför sommarsäsongen. Men uppbyggandet av ett nytt kök drog ut på tiden och hon fick inse att det inte skulle gå. I tisdags såg hon ändå ljuset i tunneln.

– Det ser ut som vi förhoppningsvis kan öppna nu på torsdag. Vi har varit helt klara länge nu, allt är på plats och maten ska kunna börja förberedas på onsdag. Vi ska bara få hit Telia så de kan fixa kapade kablar till telefonin. Utan den uppkopplingen kan vi inte få i gång kassan, sa en hoppfull Anna Alfredsson.

På onsdag kväll var den ännu inte fixad och de hade hunnit få fler problem.

– Vi har fått ett vattenläckage i köket och elen och två kylar har slagits ut. Det är bara att försöka hitta plats till alla matvaror i de andra kylarna. Det var ju en otrolig tur att vi var här på plats. Annars hade vi haft vatten i hela restaurangen!

Men hoppet att kunna öppna för lunch 11.30 på torsdagen övergav hon inte.

– Elen är tillbaka, vattenröret och en kyl är lagade. Men den dyraste, svalen, fungerar inte. Nu har jag haft datasupporten på telefon i över en timme för att kunna få i gång kassasystemet, säger Anna Alfredsson och går av och an i lokalen på torsdagsförmiddagen.

Alla åtta i personalen är på plats ombytta och klara att förbereda för lunchservering.

Kvart i elva är kassaapparaten i gång.

– Hurra! Åh vad gött! Nu kör vi tjejer!

Äntligen kan hon gå ut och sätta upp den handskrivna skylten med öppettiderna utanför dörren.

– Jag vågade inte trycka en, det var ju osäkert in i det sista. Nu kan det väl ändå inte hända något mer.

Menyn är i stort sett likadan som tidigare på Möruddens restaurang. Kvällsöppet med á la carte blir det fram till sista augusti och fortsatt öppet för lunch och brunch under hösten.