2016-07-11 18:44

2016-07-11 18:44

Klarhälja invigdes

NORRA RÅDA: Många besökare på Kärnåsen trots regn

Malin Wilhelmsson var den som i år hade äran att inviga Klarhälja och tända milan. Det är också hon som leder barnverksamheten under veckan.
– Kärnåsen har alltid varit min plats på jorden sedan jag var barn. Nu hoppas jag att dagens barn ska upptäcka hembygdsgården, säger hon.

Omkring 300 besökare trotsade regnet och kom till invigningen av Klarhälja på Kärnåsens hembygdsgård. Denna dag var Barnens dag med bland annat framträdande av Zillah & Totte, ponnyridning och sångtävling. Men Klarhälja kommer också att ha fokus på barnen hela veckan med bland annat tipspromenad och pyssel. Därför var det passande att Malin Wilhelmsson som leder barnverksamheten invigde.

Speciell plats

Hon bor i Jämtland, men är bördig från Myra och för henne var det speciellt att inviga årets Klarhälja.

– Jag har ju jobbat med Klarhälja sedan barnsben, började med att plocka disk på serveringen och när jag blev äldre skötte jag ponnyridningen. Sedan så gifte jag mig här också, säger Malin Wilhelmsson.

Kärnåsens hembygdsgård har alltid haft en speciell dragningskraft på henne.

– Jag hade inga kompisar i närheten när jag växte upp. Istället så tog jag med mig hunden till Kärnåsen och kunde bara sätta mig på en bänk här och känna att jag fick energi. Som vuxen har jag fortsatt att ladda mina batterier på Kärnåsen så fort jag kommit hem till Värmland, säger hon

Som ansvarig för barnverksamheten hoppas hon få dagens barn att bli intresserade av Kärnåsen och dess kulturhistoria.

– Det är viktigt att få unga intresserade av hembygdsgården. Så att de kan ta över när de som arbetar här idag blir gamla och inte längre orkar, säger hon.

Omkring 300 besökare trotsade regnet och kom till invigningen av Klarhälja på Kärnåsens hembygdsgård. Denna dag var Barnens dag med bland annat framträdande av Zillah & Totte, ponnyridning och sångtävling. Men Klarhälja kommer också att ha fokus på barnen hela veckan med bland annat tipspromenad och pyssel. Därför var det passande att Malin Wilhelmsson som leder barnverksamheten invigde.

Speciell plats

Hon bor i Jämtland, men är bördig från Myra och för henne var det speciellt att inviga årets Klarhälja.

– Jag har ju jobbat med Klarhälja sedan barnsben, började med att plocka disk på serveringen och när jag blev äldre skötte jag ponnyridningen. Sedan så gifte jag mig här också, säger Malin Wilhelmsson.

Kärnåsens hembygdsgård har alltid haft en speciell dragningskraft på henne.

– Jag hade inga kompisar i närheten när jag växte upp. Istället så tog jag med mig hunden till Kärnåsen och kunde bara sätta mig på en bänk här och känna att jag fick energi. Som vuxen har jag fortsatt att ladda mina batterier på Kärnåsen så fort jag kommit hem till Värmland, säger hon

Som ansvarig för barnverksamheten hoppas hon få dagens barn att bli intresserade av Kärnåsen och dess kulturhistoria.

– Det är viktigt att få unga intresserade av hembygdsgården. Så att de kan ta över när de som arbetar här idag blir gamla och inte längre orkar, säger hon.