2016-07-07 17:41

2016-07-07 17:41

Späckat veckoprogram på Klarhälja

NORRA RÅDA: CajsaStina Åkerström, Plöj-Ingaz och Zillah & Totte är några av dragplåstren

Klarhälja på Kärnåsens hembygdsgård invigs nu på måndag.
– Vi är väldigt nöjda med årets program, säger Jan Bäckström, ordförande i hembygdsföreningen.

Klarhälja som en gång grundades av vissångaren och tonsättaren Gunde Johansson och tv-producenten Allan Schulman ska invigas för 46:e året. För första gången är invigningen en måndag. Tidigare har lördag varit invigningsdag.

– Det har varit svårt att få folk att jobba med Klarhälja i 9 dagar. Genom att ha invigningen på måndag blir Klarhälja nedkortad till 7 dagar, säger Jan Bäckström.

Men det blir fullmatade dagar. Malin Wilhelmsson är den som i år får äran att tända milan och därigenom inviga arrangemanget.

– Hon har jobbat med Klarhälja i många år och ska nu leda barnverksamheten. Eftersom det på måndag också är barnens dag på Klarhälja passar det att det är hon som tänder milan, säger han.

På barnens dag kommer buktalerskan Zillah och hennes tygapa Totte. Zillah & Totte slog för övrigt igenom i tv-programmet Talang. Det blir också sångtävling för barn under ledning av Kenny Ludvigsson, samt godisregn, hoppborg och ansiktsmålning. På tisdag är temat jakt- och fiske. Då kommer även hockeyproffset Oskar Klefbom och visar en trollingbåt. CaisaStina Åkerström underhåller.

– CaisaStina har ju varit här flera gånger och säger att det är sommarens höjdpunkt att komma hit.

Samma dag framträder också Stefan Möllbergs orkester och Pernilla Ingvarsdotter med ”En hyllning till Ted Gärdestad 60 år.”

Rådarevyn

På onsdag kommer The Poppers och framför 60-talslåtar. Det blir även uruppförande av Rådarevyns fars ”Ungtuppar och Kvickrötter”, samt midnattskonsert med bland andra riksspelmannen Per-Thomas Eriksson. På torsdag kommer duon Camell och Gundegabaletten. Erik Lihm och Ann-Catrine Wiklander framträder på fredag.

Plöj-Ingaz med värmländska tv-bonden Nils-Olof Olsson underhåller på lördag. Klarhäljas sista dag på söndag är veteranbilsdag. Erika Jonsson med band spelar country på värmländska. Mer information om Klarhälja finns på www.karnasen.nu.

Klarhälja som en gång grundades av vissångaren och tonsättaren Gunde Johansson och tv-producenten Allan Schulman ska invigas för 46:e året. För första gången är invigningen en måndag. Tidigare har lördag varit invigningsdag.

– Det har varit svårt att få folk att jobba med Klarhälja i 9 dagar. Genom att ha invigningen på måndag blir Klarhälja nedkortad till 7 dagar, säger Jan Bäckström.

Men det blir fullmatade dagar. Malin Wilhelmsson är den som i år får äran att tända milan och därigenom inviga arrangemanget.

– Hon har jobbat med Klarhälja i många år och ska nu leda barnverksamheten. Eftersom det på måndag också är barnens dag på Klarhälja passar det att det är hon som tänder milan, säger han.

På barnens dag kommer buktalerskan Zillah och hennes tygapa Totte. Zillah & Totte slog för övrigt igenom i tv-programmet Talang. Det blir också sångtävling för barn under ledning av Kenny Ludvigsson, samt godisregn, hoppborg och ansiktsmålning. På tisdag är temat jakt- och fiske. Då kommer även hockeyproffset Oskar Klefbom och visar en trollingbåt. CaisaStina Åkerström underhåller.

– CaisaStina har ju varit här flera gånger och säger att det är sommarens höjdpunkt att komma hit.

Samma dag framträder också Stefan Möllbergs orkester och Pernilla Ingvarsdotter med ”En hyllning till Ted Gärdestad 60 år.”

Rådarevyn

På onsdag kommer The Poppers och framför 60-talslåtar. Det blir även uruppförande av Rådarevyns fars ”Ungtuppar och Kvickrötter”, samt midnattskonsert med bland andra riksspelmannen Per-Thomas Eriksson. På torsdag kommer duon Camell och Gundegabaletten. Erik Lihm och Ann-Catrine Wiklander framträder på fredag.

Plöj-Ingaz med värmländska tv-bonden Nils-Olof Olsson underhåller på lördag. Klarhäljas sista dag på söndag är veteranbilsdag. Erika Jonsson med band spelar country på värmländska. Mer information om Klarhälja finns på www.karnasen.nu.