2016-06-17 16:25

2016-06-17 16:25

Asylboenden stängs

HAGFORS

I Migrationsverkets senaste upphandling är det flera boendeanläggningar som inte fått sina avtal förlängda. Ett av dem är Uddeholms hotell där de boende ska flyttas till andra ställen inom kort. Anledningen uppges vara att behovet av boenden minskat vilket gör att Migrationsverket ser över vilka anläggningar som de ska fortsätta anlita.

Sedan tidigare har Migrationsverket avslutat avtalet med Gustavagården. Kvar bland de större anläggningarna när Uddeholms hotell avvecklas som asylboende är Wermlandia, Nygård och Hedegårds i Ekshärad samt Björns Wärdshus i Råda.

Samtidigt finns det fastighetsägare i kommunen som vill öppna upp för asylboende. Hermansson i Hagfors fastigheter AB har ansökt om att får göra om delar av gamla Sättraskolan till asylboende, något som nämnden föreslås bevilja vid kommande sammanträde.

I Migrationsverkets senaste upphandling är det flera boendeanläggningar som inte fått sina avtal förlängda. Ett av dem är Uddeholms hotell där de boende ska flyttas till andra ställen inom kort. Anledningen uppges vara att behovet av boenden minskat vilket gör att Migrationsverket ser över vilka anläggningar som de ska fortsätta anlita.

Sedan tidigare har Migrationsverket avslutat avtalet med Gustavagården. Kvar bland de större anläggningarna när Uddeholms hotell avvecklas som asylboende är Wermlandia, Nygård och Hedegårds i Ekshärad samt Björns Wärdshus i Råda.

Samtidigt finns det fastighetsägare i kommunen som vill öppna upp för asylboende. Hermansson i Hagfors fastigheter AB har ansökt om att får göra om delar av gamla Sättraskolan till asylboende, något som nämnden föreslås bevilja vid kommande sammanträde.