2016-05-24 16:46

2016-05-24 16:46

Musik och konst på samma scen

EDEBÄCK: En gemenskapsföreställning

Konst som skapas till tonerna från en konsertpianist. Det är vad som kommer att hända i Edebäcks bygdegård torsdag kväll.

Det är ukrainskfödda konsertpianisten Natalya Lobanova och konstutbildade Ali Jassim Hattab från Bagdad som kommer att framträda på scenen. Bägge bor på asylboendet Nygård i Ekshärad och har bjudits in för det här lite ovanliga arrangemanget där hon ska spela och han skapa konst till hennes musik.

Såväl Natalya Lobanova som Ali Jassim Hattab har deltagit och framträtt i olika offentliga sammanhang tidigare, som när Nygårdsungdomarna bjöd på sin bejublade ”tack-förställning” liksom i den med lokala konstnärer gemensamma utställning som nyligen visade på hembygdsgården i Ekshärad.

Nu blir det ett evenemang av det mer ovanliga slaget då de delar scenen och ”gemenskapar en totalupplevelse för kropp och själ”, som Bengt Gustavsson i arrangörsledet uttrycker det.

– Våra asylboenden är ju fyllda av duktiga människor och nu har vi nöjet att bjuda på ett annorlunda arrangemang med två av dem. Plus en liten överraskning, säger Bengt Gustavsson.

Det är ukrainskfödda konsertpianisten Natalya Lobanova och konstutbildade Ali Jassim Hattab från Bagdad som kommer att framträda på scenen. Bägge bor på asylboendet Nygård i Ekshärad och har bjudits in för det här lite ovanliga arrangemanget där hon ska spela och han skapa konst till hennes musik.

Såväl Natalya Lobanova som Ali Jassim Hattab har deltagit och framträtt i olika offentliga sammanhang tidigare, som när Nygårdsungdomarna bjöd på sin bejublade ”tack-förställning” liksom i den med lokala konstnärer gemensamma utställning som nyligen visade på hembygdsgården i Ekshärad.

Nu blir det ett evenemang av det mer ovanliga slaget då de delar scenen och ”gemenskapar en totalupplevelse för kropp och själ”, som Bengt Gustavsson i arrangörsledet uttrycker det.

– Våra asylboenden är ju fyllda av duktiga människor och nu har vi nöjet att bjuda på ett annorlunda arrangemang med två av dem. Plus en liten överraskning, säger Bengt Gustavsson.