2016-05-23 18:48

2016-05-25 07:07

Bilen i Klarälven bärgad – efter påtryckningar

HAGFORS: Så snabbt gick det att få fram bärgare och dykare

Bilen som stått i Klarälven i nära fyra veckor bärgades bara några timmar efter det att NWT fått besked om att försäkringsbolaget skulle ta tag i saken, så snart bärgare fanns tillgänglig.

Det var strax före klockan 12 i fredags som miljöchef Tihomir Jerkovic meddelade att försäkringsbolaget gett klartecken för bärgning. Vid 14-tiden var den första bärgaren på plats och en stund senare kom ytterligare en bärgare plus en dykare och arbetet kunde påbörjas.

Vid 17-tiden var bilen borta från Klarälven, kunde Jennie Sjöström-Persson konstatera. Hon bor alldels i närheten där bilen sjönk och hade varit upprörd över att bilen fått stå kvar i älven dag efter dag, vecka efter vecka. Hon hade legat på olika instanser i flera veckor men ingen hade tagit på sig ansvaret utan hon blev bara bollad fram och tillbaka mellan polis, räddningstjänst och miljökontoret innan hon vände sig till NWT då hon tyckte att det alldeles bedrövligt att inget hände och att vattnet riskerade bli förorenat.

– Jag är jättenöjd och glad över att bilen är borta. Det var skimrande fint på vattenytan efter bilen, sa hon på måndagseftermiddagen, det senare med viss ironi i rösten.

Det var strax före klockan 12 i fredags som miljöchef Tihomir Jerkovic meddelade att försäkringsbolaget gett klartecken för bärgning. Vid 14-tiden var den första bärgaren på plats och en stund senare kom ytterligare en bärgare plus en dykare och arbetet kunde påbörjas.

Vid 17-tiden var bilen borta från Klarälven, kunde Jennie Sjöström-Persson konstatera. Hon bor alldels i närheten där bilen sjönk och hade varit upprörd över att bilen fått stå kvar i älven dag efter dag, vecka efter vecka. Hon hade legat på olika instanser i flera veckor men ingen hade tagit på sig ansvaret utan hon blev bara bollad fram och tillbaka mellan polis, räddningstjänst och miljökontoret innan hon vände sig till NWT då hon tyckte att det alldeles bedrövligt att inget hände och att vattnet riskerade bli förorenat.

– Jag är jättenöjd och glad över att bilen är borta. Det var skimrande fint på vattenytan efter bilen, sa hon på måndagseftermiddagen, det senare med viss ironi i rösten.