2016-04-29 16:29

2016-04-29 16:29

Sagor lockar till läsning

HAGFORS: Inbjudna läser för barnen

– Är ni rädda för drakar? undrade Richard Bjöörn lite försiktigt innan han började läsa en saga för en grupp förskolebarn som samlats i Älvstrandsbiblioteket.

Bjöörn var först ut i projektet ”Läsande förebilder” där personer från olika yrken och intresseområden bjuds in till biblioteket för att läsa en saga. Genom att läsa för barn vill man att de inte bara ska upptäcka glädjen med sagornas magiska värld utan även bli nyfikna och börja läsa själva.

Och inte blev barnen rädda för drakar när innebandyordförande Bjöörn läste om Oskar och den utsvultna draken. Tvärtom var det engagerade lyssnare som efter sagostunden bjöds på en pysselstund då de fick färglägga bilder på drakar, något som uppskattades av såväl barnen som personalen.

Bjöörn var först ut i projektet ”Läsande förebilder” där personer från olika yrken och intresseområden bjuds in till biblioteket för att läsa en saga. Genom att läsa för barn vill man att de inte bara ska upptäcka glädjen med sagornas magiska värld utan även bli nyfikna och börja läsa själva.

Och inte blev barnen rädda för drakar när innebandyordförande Bjöörn läste om Oskar och den utsvultna draken. Tvärtom var det engagerade lyssnare som efter sagostunden bjöds på en pysselstund då de fick färglägga bilder på drakar, något som uppskattades av såväl barnen som personalen.