2016-08-31 16:05

2016-08-31 16:05

Kommunen säljer gamla skolhuset

BORGVIK

Alldeles nedanför Borgviks kyrka ligger ett gammalt timmerhus från 1800-talet som en gång i tiden var skola.

Huset ägs av Grums kommun och användes länge av Borgviks hembygdsförening. Sedan några år hyrs det ut till en privatperson som driver en konsthantverksbutik. Hyresgästen har begärt att få köpa huset och kommunen har nu bestämt sig för att sälja men inte direkt till hyresgästen. I stället lämnas försäljningen ut till en mäklare så att alla som är intresserade kan lämna bud på den.

Huset ägs av Grums kommun och användes länge av Borgviks hembygdsförening. Sedan några år hyrs det ut till en privatperson som driver en konsthantverksbutik. Hyresgästen har begärt att få köpa huset och kommunen har nu bestämt sig för att sälja men inte direkt till hyresgästen. I stället lämnas försäljningen ut till en mäklare så att alla som är intresserade kan lämna bud på den.