2016-08-31 15:22

2016-08-31 15:23

Hotell planeras vid Nyängen

GRUMS: Fjällresenärer och byggnadsarbetare målgrupp

Två olika intressenter funderar på att dra i gång hotellverksamhet vid Nyängen i Grums. Kommunen ställer sig positiv till planerna.

För något år sedan stängde det anrika Grums hotell efter att ha under några år ha fört en tynande tillvaro. Den som velat övernatta i Grums har sedan dess varit hänvisad till de sex hotellrum som Rasta har vid Nyängen.

Men nu är det betydligt fler hotellrum på gång. Rasta har planer på att bygga till sin fastighet med en hotelldel i upp till fyra våningar. I ett brev till Grums kommun begär man en ändring av detaljplanen som skulle möjliggöra upp till 77 nya hotellrum även om det till en början kan kanske inte blir fler än 20-25.

Rasta ligger på södra sidan av Nyängsgatan. På norra sidan ligger det så kallade hantverkshuset med flera företag, butiker och en pizzeria. Huset ägs av Säffleföretaget Soni Invest och även här planeras det för hotellverksamhet.

– Det är ingenting bestämt än, säger Leif Nilsson på Soni Invest. Men vi har frågat kommunen om man är beredd att ändra detaljplanen för att möjliggöra detta.

Det finns treanledningar till att hotellplanerna kommer fram just nu. För det första finns inte längre Grums Hotell. För det andra kan det finnas en marknad med till exempel danskar på väg till fjällen. Och för det tredje kommer många byggnadsarbetare att behöva hotellrum om planerna på en ny kartongmaskin vid Gruvöns bruk förverkligas.

För något år sedan stängde det anrika Grums hotell efter att ha under några år ha fört en tynande tillvaro. Den som velat övernatta i Grums har sedan dess varit hänvisad till de sex hotellrum som Rasta har vid Nyängen.

Men nu är det betydligt fler hotellrum på gång. Rasta har planer på att bygga till sin fastighet med en hotelldel i upp till fyra våningar. I ett brev till Grums kommun begär man en ändring av detaljplanen som skulle möjliggöra upp till 77 nya hotellrum även om det till en början kan kanske inte blir fler än 20-25.

Rasta ligger på södra sidan av Nyängsgatan. På norra sidan ligger det så kallade hantverkshuset med flera företag, butiker och en pizzeria. Huset ägs av Säffleföretaget Soni Invest och även här planeras det för hotellverksamhet.

– Det är ingenting bestämt än, säger Leif Nilsson på Soni Invest. Men vi har frågat kommunen om man är beredd att ändra detaljplanen för att möjliggöra detta.

Det finns treanledningar till att hotellplanerna kommer fram just nu. För det första finns inte längre Grums Hotell. För det andra kan det finnas en marknad med till exempel danskar på väg till fjällen. Och för det tredje kommer många byggnadsarbetare att behöva hotellrum om planerna på en ny kartongmaskin vid Gruvöns bruk förverkligas.