2016-07-14 14:08

2016-07-14 14:15

Båtbussarna till Borgvik försenade – igen

KARLSTAD/GRUMS

Det blir inga båtbussturer till Borgvik nu på lördag heller. Förseningen beror återigen på att båten Jungfruns certifikat inte är klara.

Turerna skulle ha påbörjats redan förra lördagen.

Förseningarna beror på att man inte är klara med radioinstallationen på båten som fortfarande ligger på Djurö. Innan det är klart kan inte Transportstyrelsen besiktiga båten och utfärda de nödvändiga certifikaten.

– Nu ska vi ringa till alla som bokat en tur med båten under helgen, säger Lena Palmehn, båtbussansvarig på Karlstadsbuss.

– Själva båtturen är viktig för många. Men det är själva resmålet Borgvik också. Därför erbjuder vi busstransport med Värmlands bussveteraner från Karlstad och Skoghal till Grums både under lördag och söndag. Sedan får man åka med båten Zarah Leander sista biten till Borgvik.

– Vi beklagar detta och räknar med att man ska kunna åka båt hela vägen från Karlstad till Borgvik från och med nu på måndag, den 18 juli, fortsätter hon.

 

 

Turerna skulle ha påbörjats redan förra lördagen.

Förseningarna beror på att man inte är klara med radioinstallationen på båten som fortfarande ligger på Djurö. Innan det är klart kan inte Transportstyrelsen besiktiga båten och utfärda de nödvändiga certifikaten.

– Nu ska vi ringa till alla som bokat en tur med båten under helgen, säger Lena Palmehn, båtbussansvarig på Karlstadsbuss.

– Själva båtturen är viktig för många. Men det är själva resmålet Borgvik också. Därför erbjuder vi busstransport med Värmlands bussveteraner från Karlstad och Skoghal till Grums både under lördag och söndag. Sedan får man åka med båten Zarah Leander sista biten till Borgvik.

– Vi beklagar detta och räknar med att man ska kunna åka båt hela vägen från Karlstad till Borgvik från och med nu på måndag, den 18 juli, fortsätter hon.