2016-08-25 17:08

2016-08-25 17:09

Hur många konstnärer kommer at visa upp sig?

HALLÅ DÄR ...

... Josefin Berger, kulturchef i Forshaga kommun. Nu är det åter dags för Lustenrundan, den stora konstrundan i Forshaga kommun.

– Det är sammanlagt fler än 100 konstnärer som visar sina verk. Det har varit ungefär lika mycket under alla år så vi tror att det fanns ett uppdämt behov av att visa upp sig för allmänheten.

Hur länge har Lustenrundan arrangerats?

– Det här är femte året i rad. Det är fascinerande att se hur stort intresset är.

Var finns utställningarna?

– Det är 17 olika lokaler. De största utställningarna finns i Forshaga hembygdsgård i Skived och Gamla kraftstationen i Deje. Men sedan finns det ytterligare 15 lokaler, även i konstnärers hem. Om man vill så kan man börja i Dyvelsten i söder och sedan fortsätta via Forshaga och Deje till Trollebol längst i norr. Och sedan kan man göra avstickare till Sund och Edeby.

Kan man fika också under Lustenrundan?

– Ja, det kan man verkligen, på de flesta ställen till och med. Mest omtalad är kanske den så kallade Lustenrundanbakelsen som serveras på Hembygdsgården. Den togs fram till förra årets Lustrenrunda av Kerstin Blomgren. Kerstin är för resten en av utställarna i Gamla kraftstationen

– Det är sammanlagt fler än 100 konstnärer som visar sina verk. Det har varit ungefär lika mycket under alla år så vi tror att det fanns ett uppdämt behov av att visa upp sig för allmänheten.

Hur länge har Lustenrundan arrangerats?

– Det här är femte året i rad. Det är fascinerande att se hur stort intresset är.

Var finns utställningarna?

– Det är 17 olika lokaler. De största utställningarna finns i Forshaga hembygdsgård i Skived och Gamla kraftstationen i Deje. Men sedan finns det ytterligare 15 lokaler, även i konstnärers hem. Om man vill så kan man börja i Dyvelsten i söder och sedan fortsätta via Forshaga och Deje till Trollebol längst i norr. Och sedan kan man göra avstickare till Sund och Edeby.

Kan man fika också under Lustenrundan?

– Ja, det kan man verkligen, på de flesta ställen till och med. Mest omtalad är kanske den så kallade Lustenrundanbakelsen som serveras på Hembygdsgården. Den togs fram till förra årets Lustrenrunda av Kerstin Blomgren. Kerstin är för resten en av utställarna i Gamla kraftstationen