2016-06-28 17:02

2016-06-28 17:02

Bilist hade nära två promille i blodet

FORSHAGA

En 53-årig kvinna ska dagen innan midsommarafton ha kört onykter på en väg i Forshaga kommun.

Vid provtagning ska alkoholkoncentrationen i kvinnans utandningsluft ha visat på 0,88 milligram per liter, vilket kan omsättas till nästa 1,8 promille.

I en stämningsansökan till Värmlands tingsrätt skriver åklagaren att brottet bör bedömas som grovt, sett till alkoholkoncentrationen och att kvinnan innebar en påtaglig fara för övriga trafikanter. Hon ska ha kört ner i diket, kört på fel sida av vägen samt varit nära att krocka med mötande fordon.

Kvinnan ska i förhör ha erkänt brottet.

Vid provtagning ska alkoholkoncentrationen i kvinnans utandningsluft ha visat på 0,88 milligram per liter, vilket kan omsättas till nästa 1,8 promille.

I en stämningsansökan till Värmlands tingsrätt skriver åklagaren att brottet bör bedömas som grovt, sett till alkoholkoncentrationen och att kvinnan innebar en påtaglig fara för övriga trafikanter. Hon ska ha kört ner i diket, kört på fel sida av vägen samt varit nära att krocka med mötande fordon.

Kvinnan ska i förhör ha erkänt brottet.