2016-03-17 16:22

2016-03-17 16:22

Rektorbeslut saknade grund

FORSHAGA

Eleven omplacerades tillfälligt efter en incident. Men rektorns beslut saknade grund, anser Skolinspektionen.

Myndigheten menar att beslutet togs först tre dagar efter att incidenten inträffade, vilket visar att situationen inte var tillräckligt akut för att fatta den typen av beslut, skriver Nyhetsbyrån Sirén.

Skolinspektionens utredning visar inget annat än att de elever som varit inblandade i konflikten har haft en fungerande skolsituation efter händelsen, skriver myndigheten.

Därför kräver nu Skolinspektionen att Forshaga kommun senast den 11 maj vidtar åtgärder för att säkerställa att beslut om tillfällig omplacering fattas enbart när förutsättningarna för att fatta den typen av beslut finns.

 

 

Myndigheten menar att beslutet togs först tre dagar efter att incidenten inträffade, vilket visar att situationen inte var tillräckligt akut för att fatta den typen av beslut, skriver Nyhetsbyrån Sirén.

Skolinspektionens utredning visar inget annat än att de elever som varit inblandade i konflikten har haft en fungerande skolsituation efter händelsen, skriver myndigheten.

Därför kräver nu Skolinspektionen att Forshaga kommun senast den 11 maj vidtar åtgärder för att säkerställa att beslut om tillfällig omplacering fattas enbart när förutsättningarna för att fatta den typen av beslut finns.