2016-07-11 09:42

2016-07-11 09:42

Sju ställer ut i sommar

HÄLLEFORS: Konst värd en utflykt

I både Grythyttan och Loka pågår konstutställningar nu i sommar.
Båda utställningarna är samlingsutställningar och bland det som visas finns såväl måleri som keramik och träslöjd.

I gästgivaregårdens galleri i Grythyttan är det tre utställare: Margareta Blomberg, olja, Catarina Mårtenson, keramik, och Björn Wipemo, trä- och konstslöjd. I det sistnämnda begreppet ingår såväl välsnickrade skåp som skulpturer av trä.

På Loka brunn är det måleri av lokala utställare som är temat för utställningen i Viktoriasalen. Inga-Lena Persson, Trude Köhn, Berit Qvarnström och Christiane Walegren är kvartetten som visar måleri i form av olja, akvarell och akryl.

Öppna i juli

Båda utställningarna är öppna dagligen juli månad ut.

Arrangörer för utställningarna är Konstföreningen Galleri Grythyttan i samarbete med Loka brunn respektive Grythyttans gästgivaregård.

I gästgivaregårdens galleri i Grythyttan är det tre utställare: Margareta Blomberg, olja, Catarina Mårtenson, keramik, och Björn Wipemo, trä- och konstslöjd. I det sistnämnda begreppet ingår såväl välsnickrade skåp som skulpturer av trä.

På Loka brunn är det måleri av lokala utställare som är temat för utställningen i Viktoriasalen. Inga-Lena Persson, Trude Köhn, Berit Qvarnström och Christiane Walegren är kvartetten som visar måleri i form av olja, akvarell och akryl.

Öppna i juli

Båda utställningarna är öppna dagligen juli månad ut.

Arrangörer för utställningarna är Konstföreningen Galleri Grythyttan i samarbete med Loka brunn respektive Grythyttans gästgivaregård.