2016-05-10 11:55

2016-05-10 11:55

Nu ska fakta fram om Ovako

HÄLLEFORS: Informationsmöte på måndag

På måndag är det dags för det av kommunalrådet utlovade informationsmötet om arbetet med Ovako.

Anställda och allmänheten är inbjudna för att få fakta om vad som görs för att möta den planerade nedläggningen av valsverket.

På första maj gick Vänsterpartiet ut med kritik mot den politiska ledningen, för att det varit för tyst om valsverksnedläggningen. Då berättade Annalena Järnberg, kommunalråd för S, att ett informationsmöte var på gång och nu på måndag ska det mötet bli av.

Rent tekniskt blir det faktiskt två möten: ett på förmiddagen och ett på kvällen.

Det är det så kallade omställningsrådet som arrangerar och ska berätta om nuläget, vilket arbete som bedrivs i dag och vad som är på gång. Rådet bildades sedan Ovako meddelat att man avser att lägga ned valsverket i Hällefors.

De parter i omställningsrådet som kommer att medverka på måndag är Hällefors kommun, Region Örebro län, OVAKO, IF Metall, Unionen, Startkraft, Trygghetsrådet och Arbetsförmedlingen.

Mötena hålls på Folkets hus.

På första maj gick Vänsterpartiet ut med kritik mot den politiska ledningen, för att det varit för tyst om valsverksnedläggningen. Då berättade Annalena Järnberg, kommunalråd för S, att ett informationsmöte var på gång och nu på måndag ska det mötet bli av.

Rent tekniskt blir det faktiskt två möten: ett på förmiddagen och ett på kvällen.

Det är det så kallade omställningsrådet som arrangerar och ska berätta om nuläget, vilket arbete som bedrivs i dag och vad som är på gång. Rådet bildades sedan Ovako meddelat att man avser att lägga ned valsverket i Hällefors.

De parter i omställningsrådet som kommer att medverka på måndag är Hällefors kommun, Region Örebro län, OVAKO, IF Metall, Unionen, Startkraft, Trygghetsrådet och Arbetsförmedlingen.

Mötena hålls på Folkets hus.