2016-09-02 14:44

2016-09-02 14:44

Filipstad ställer om siktet – etablerade spelare har lämnat

INNEBANDY

Sedan tidigare har etablerade spelare som Johan Nordström, Johan Ryhed och Mattias Fast lämnat Filipstads herrlag.

Nu står också klart att Tobias Lungström och Markus Ståhl tackar för sig inför kommande division 2-säsong.

– Det blev väl lite som en ketchupeffekt med Tobbe. Han har pendlat ihop med Johan Nordström från Karlstad, och när Johan tog sitt beslut kände nog Tobbe också att det skulle vara skönt att spela närmre sin familj. Han har också fått en dotter nyss, säger FIBK:s coach och sportchef Emil Olsson-Höök.

– Ståhls beslut var relativt väntat, ska han åka från sin familj vill han spela med ett mer slagkraftigt lag, och med de tappen som vi fått så är vi väl ingen uppflyttningskandidat direkt längre. Det blir att ställa in sig på ett mer ”rebuild-år” i stället och lyfta fram de spelare som har lite eller ingen erfarenhet alls av att spela på så här hög nivå.

Trots spelartappen ser nu Emil Olsson-Höök fram emot att börja jobba med sin trupp.

– Ambitionerna i nuläget får bli att stabilisera föreningen och hålla oss kvar. Även om beskeden inte blivit som jag ville, har jag ändå fått klarhet i vilka som kommer spela nu, det känns skönt att veta vilken trupp man har att jobba med.

– Nu gäller det att se framåt, för de som är på plats är villiga att jobba för det här och är redo att ta chansen också.

Nu står också klart att Tobias Lungström och Markus Ståhl tackar för sig inför kommande division 2-säsong.

– Det blev väl lite som en ketchupeffekt med Tobbe. Han har pendlat ihop med Johan Nordström från Karlstad, och när Johan tog sitt beslut kände nog Tobbe också att det skulle vara skönt att spela närmre sin familj. Han har också fått en dotter nyss, säger FIBK:s coach och sportchef Emil Olsson-Höök.

– Ståhls beslut var relativt väntat, ska han åka från sin familj vill han spela med ett mer slagkraftigt lag, och med de tappen som vi fått så är vi väl ingen uppflyttningskandidat direkt längre. Det blir att ställa in sig på ett mer ”rebuild-år” i stället och lyfta fram de spelare som har lite eller ingen erfarenhet alls av att spela på så här hög nivå.

Trots spelartappen ser nu Emil Olsson-Höök fram emot att börja jobba med sin trupp.

– Ambitionerna i nuläget får bli att stabilisera föreningen och hålla oss kvar. Även om beskeden inte blivit som jag ville, har jag ändå fått klarhet i vilka som kommer spela nu, det känns skönt att veta vilken trupp man har att jobba med.

– Nu gäller det att se framåt, för de som är på plats är villiga att jobba för det här och är redo att ta chansen också.