2016-02-09 06:00

2016-02-09 06:00

Många åkare i spåren

SKIDOR: Wadköpingsloppet kördes i Filipstad

Många deltagare. I söndags avgjordes långloppet Wadköpingsloppet på Kalhyttans friluftsområde.

Arrangerande Karlslunds IF hade flyttat tävlingen till Filipstad på grund av snöbrist i Ånnaboda. Deltagarna var många då loppet, som kördes över 40 kilometer i klassisk stil, var ett seedningslopp till Vasaloppet. En av Filipstads skidåkare som passade på att ställa upp i tävlingen var Maja Eriksson. Hon ställde upp i motionsklassen och tävlade för första gången på den 40 kilometer långa distansen.

Arrangerande Karlslunds IF hade flyttat tävlingen till Filipstad på grund av snöbrist i Ånnaboda. Deltagarna var många då loppet, som kördes över 40 kilometer i klassisk stil, var ett seedningslopp till Vasaloppet. En av Filipstads skidåkare som passade på att ställa upp i tävlingen var Maja Eriksson. Hon ställde upp i motionsklassen och tävlade för första gången på den 40 kilometer långa distansen.

  • Filip Kowalski