2015-10-24 06:00

2015-10-24 06:00

Uttagen till landslaget

INNEBANDY: Johannes Larsson får spela i Euro floorball tour

Förra helgen var han hemma i Filipstad och blev hyllad av moderklubben Lesjöfors/Filipstad för sitt senaste SM-guld och Europacupguld med SSL-laget Falun.

Och i går fick Johannes Larsson ett nytt kvitto på att han gör något bra som innebandyspelare – han blev uttagen till Sveriges trupp som ska spela Euro floorball tour den 6-8 november i tjeckiska Brno.

Euro floorball tour är en fyrnationsturnering för de bästa landslagen i världen. I Brno kommer Sverige, med Johannes Larsson från Filipstad i truppen, att få möta Tjeckien, Finland och Schweiz. En av hans styrkor är att han kan spela på alla positioner som utespelare, men i landslaget är han den här gången uttagen som forward.

Hans Falun har inlett säsongen skapligt med en fjärdeplats i SSL, Johannes Larsson har dock imponerat stort emellanåt och har hunnit med att göra tre mål och fyra målgivande passningar på de sex inledande matcherna.

Hittills i sin karriär har Johannes Larsson representerat Sverige vid 28 tillfällen. Om Johannes Larsson kommer att få spela minst två matcher under Euro floorball tour kommer han således nå 30 landskamper.

Euro floorball tour är en fyrnationsturnering för de bästa landslagen i världen. I Brno kommer Sverige, med Johannes Larsson från Filipstad i truppen, att få möta Tjeckien, Finland och Schweiz. En av hans styrkor är att han kan spela på alla positioner som utespelare, men i landslaget är han den här gången uttagen som forward.

Hans Falun har inlett säsongen skapligt med en fjärdeplats i SSL, Johannes Larsson har dock imponerat stort emellanåt och har hunnit med att göra tre mål och fyra målgivande passningar på de sex inledande matcherna.

Hittills i sin karriär har Johannes Larsson representerat Sverige vid 28 tillfällen. Om Johannes Larsson kommer att få spela minst två matcher under Euro floorball tour kommer han således nå 30 landskamper.