2017-06-15 15:25

2017-06-15 15:25

Specialvisning om Axel Törneman

KONST

Adam Korpskog från Thielska galleriet gästar Rackstadmuseet i Arvika lördagen den 17 juni, för att vara guide på en visning om Axel Törneman, en konstnär med starka band till Filipstadsbygden.

Konst av Törneman visas i sommar på en utställning på Rackstad, och Adam Korpskog har mycket att berätta. Han hävdar exempelvis att Törneman närmast chockade den svenska konstpubliken med sina målningar från Paris dekadenta nattliv. ”Man hade just vant sig vid Liljefors ejdrar, Kreugers hästar och Zorns kullor – så kom detta!”

Adam Korpskog har ägnat sig åt Törneman i flera år genom artiklar, uppsatser och sociala medier, berättar Rackstadmuseet på sin hemsida.

Konst av Törneman visas i sommar på en utställning på Rackstad, och Adam Korpskog har mycket att berätta. Han hävdar exempelvis att Törneman närmast chockade den svenska konstpubliken med sina målningar från Paris dekadenta nattliv. ”Man hade just vant sig vid Liljefors ejdrar, Kreugers hästar och Zorns kullor – så kom detta!”

Adam Korpskog har ägnat sig åt Törneman i flera år genom artiklar, uppsatser och sociala medier, berättar Rackstadmuseet på sin hemsida.