2016-07-28 08:53

2016-07-28 08:53

Han gör ett inhopp på Filibjur

HELGPRAT: Bosse Röös

Det blev lite ändringar i planerna inför en av fredagens punkter på Filibjur. Nu står det klart att Bosse Röös med flera ska underhålla med musik på Stora torget, där det utlovas en show som passar många.

Vilka är ni som spelar på fredag?

– Det blir jag, Leif Lindén och förhoppningsvis Arne Stjernlöf på scenen. Det blev ju ett ganska hastigt inhopp för mig, jag fick reda på det i söndags men jag är säker på att det kommer att bli bra!

Vad bjuder ni på för musik?

– Det är faktiskt inte helt bestämt än. Vi sätter oss och gör spelschemat dagen innan, det är lite roligt med överraskningar. Men Leif Lindén är ju trubadur och gör bland annat mycket country. Sen spelar ju jag dragspel så det blir nog en hel del blandat! Det kanske blir lite gamla godingar. Sen kan det hända att det blir lite allsång, det vet jag är rätt uppskattat.

Vilka tycker du kan komma och lyssna?

– Alla kan komma, hela kommunen och även de utanför! Jag vet att det till och med kommer att komma folk både från Karlstad och Kristinehamn. Men det blir nog en timme som passar många. Vi försöker att anpassa musiken så att det ska underhålla så många som möjligt.

Kommer inte nerverna fram när allt sker med kort varsel?

– Särskilt nervös blir jag inte. Jag har ju arbetat som musiker i 50 år och spelar fortfarande lite då och då. Nu var det ett par år sedan, men det känns bra inför fredag. Jag brukar inte tänka så mycket när jag står och spelar. Allt sitter i ryggmärgen efter alla dessa år.

Varför tycker du att man ska komma?

– Det blir en trevlig timme med helt klart bra musik!

Hur tror du att det blir på fredag?

– Jag hoppas på ett vackert väder och att det kommer en bra och trevlig publik. Men det brukar det alltid vara när jag spelar. De som tycker om den här typen av arrangemang brukar komma, tycker man inte om det så stannar man väl hemma.

Vad tycker du är en ”bra” publik?

– Den ska vara med och i gång. Men det är ju lite det som är vårt jobb, att se till att det blir hålligång.

Hur tycker du att det är att vara en del av Filibjur?

– Det är väldigt kul! Jag har varit med och spelat på stora evenemang förut både midsommarfirande och nationaldagsfirande, så helt ovant är det inte.

Vilka är ni som spelar på fredag?

– Det blir jag, Leif Lindén och förhoppningsvis Arne Stjernlöf på scenen. Det blev ju ett ganska hastigt inhopp för mig, jag fick reda på det i söndags men jag är säker på att det kommer att bli bra!

Vad bjuder ni på för musik?

– Det är faktiskt inte helt bestämt än. Vi sätter oss och gör spelschemat dagen innan, det är lite roligt med överraskningar. Men Leif Lindén är ju trubadur och gör bland annat mycket country. Sen spelar ju jag dragspel så det blir nog en hel del blandat! Det kanske blir lite gamla godingar. Sen kan det hända att det blir lite allsång, det vet jag är rätt uppskattat.

Vilka tycker du kan komma och lyssna?

– Alla kan komma, hela kommunen och även de utanför! Jag vet att det till och med kommer att komma folk både från Karlstad och Kristinehamn. Men det blir nog en timme som passar många. Vi försöker att anpassa musiken så att det ska underhålla så många som möjligt.

Kommer inte nerverna fram när allt sker med kort varsel?

– Särskilt nervös blir jag inte. Jag har ju arbetat som musiker i 50 år och spelar fortfarande lite då och då. Nu var det ett par år sedan, men det känns bra inför fredag. Jag brukar inte tänka så mycket när jag står och spelar. Allt sitter i ryggmärgen efter alla dessa år.

Varför tycker du att man ska komma?

– Det blir en trevlig timme med helt klart bra musik!

Hur tror du att det blir på fredag?

– Jag hoppas på ett vackert väder och att det kommer en bra och trevlig publik. Men det brukar det alltid vara när jag spelar. De som tycker om den här typen av arrangemang brukar komma, tycker man inte om det så stannar man väl hemma.

Vad tycker du är en ”bra” publik?

– Den ska vara med och i gång. Men det är ju lite det som är vårt jobb, att se till att det blir hålligång.

Hur tycker du att det är att vara en del av Filibjur?

– Det är väldigt kul! Jag har varit med och spelat på stora evenemang förut både midsommarfirande och nationaldagsfirande, så helt ovant är det inte.

  • Frida Johansson