2016-08-31 17:31

2016-08-31 17:31

Stulen staty kom till rätta

FILIPSTAD: Huvudet åter på rätt plats

Efter ett drygt års frånvaro är Victor Rosendahl-statyn tillbaka på sin rätta plats.
På onsdagseftermiddagen lyftes huvudet upp på sitt stenpodium utanför Rosendahlsfastigheten.

I början av augusti i fjol stals bronshuvudet och stenfundamentet har stått tomt sedan dess. Många befarade nog att det skulle förbli så när månaderna gick, men plötsligt kom ett tips till tekniska kontoret: det finns ett bronshuvud att hämta vid Aborrtjärn...

Tipset stämde och efter reparationer i tekniska kontorets verkstad var huvudet nu redo att återfå sin plats.

Erik Gustavsson är den som har lagat upp statyn och han har även gjort förstärkningar som ska hindra att huvudet röner samma öde en gång till. Det var också Erik som ledde aktionen när huvudet sattes tillbaka på sin rätta plats under onsdagseftermiddagen.

– Nu är det ingen idé att de försöker, säger han med adress eventuella statytjuvar.

– Huvudet är fyllt med betong, så det är bra tungt!

I början av augusti i fjol stals bronshuvudet och stenfundamentet har stått tomt sedan dess. Många befarade nog att det skulle förbli så när månaderna gick, men plötsligt kom ett tips till tekniska kontoret: det finns ett bronshuvud att hämta vid Aborrtjärn...

Tipset stämde och efter reparationer i tekniska kontorets verkstad var huvudet nu redo att återfå sin plats.

Erik Gustavsson är den som har lagat upp statyn och han har även gjort förstärkningar som ska hindra att huvudet röner samma öde en gång till. Det var också Erik som ledde aktionen när huvudet sattes tillbaka på sin rätta plats under onsdagseftermiddagen.

– Nu är det ingen idé att de försöker, säger han med adress eventuella statytjuvar.

– Huvudet är fyllt med betong, så det är bra tungt!