2016-08-25 16:02

2016-08-25 16:02

Åke Bus ska lära barnen trafikens vett och etikett

VÄRMLAND: Skolbusskjuts på säkert sätt

För att skänka kunskap och skapa trivsel har Värmlandstrafik inlett satsningen Lilla trafikskolan.
Den glada bussen Åke Bus ska lära ut trafiksäkerhet till barn runt om i ett 40-tal värmländska skolor.

Tillsammans med Nobina bussar Värmlandstrafik ungefär 6 500 barn mellan hemmet och skolan.

Syftet med den nyligen startade kampanjen är att lära ut vad det är bra att tänka på när man åker skolbuss.

– Att ge barnen en trygg och säker resa så att föräldrarna känner sig trygga med sina barns skolväg är av högsta prioritet för oss, säger Markus Bergman, skolbussansvarig på Värmlandstrafik, i ett pressmeddelande.

Den som ska upplysa barnen om vad det är viktigt att tänka på är den glada bussen Åke Bus. Han kommer bland annat lära barnen att det är viktigt att visa hänsyn, inte bråka och att använda reflex när det är mörkt.

Tillsammans med Nobina bussar Värmlandstrafik ungefär 6 500 barn mellan hemmet och skolan.

Syftet med den nyligen startade kampanjen är att lära ut vad det är bra att tänka på när man åker skolbuss.

– Att ge barnen en trygg och säker resa så att föräldrarna känner sig trygga med sina barns skolväg är av högsta prioritet för oss, säger Markus Bergman, skolbussansvarig på Värmlandstrafik, i ett pressmeddelande.

Den som ska upplysa barnen om vad det är viktigt att tänka på är den glada bussen Åke Bus. Han kommer bland annat lära barnen att det är viktigt att visa hänsyn, inte bråka och att använda reflex när det är mörkt.