2016-07-26 15:53

2016-07-27 09:21

"De trakasserar mig"

LESJÖFORS: Arg kvinna berättar sin version

En kvinna är polisanmäld, anklagad för att med en hammare ha angripit en mopedist.
Själv hävdar hon att det i stället är hon som blivit utsatt för brott.
– Nu räcker det! säger damen.

”Arg tant angrep mopedist” skrev FT om polisanmälan och en sak är oomtvistlig: det är en arg dam det handlar om. Men att hon skulle ha använt en hammare och slagit mopedisten med den, det nekar hon blankt till.

– Nej, nej, det var ingen hammare.

Vad var det då?

– Det var ingenting!

Trött på buskörning

Hennes version av det som hände vid tvåtiden natten till söndagen är att hon gick ut för att säga ifrån: hon har tröttnat på buskörning i området och hamnade då i diskussion med en ung mopedist, som försökte köra förbi där hon hade ställt sin bil för att blockera för trafiken.

– Stick iväg sa jag till honom.

– Och skulle det varit någon hammare inblandad så skulle man ju undra varför han kört förbi här säkert 50 gånger efter i lördags natt!

Att hon hotat killen med stryk om han körde förbi berättar hon dock utan omsvep – men menar att hon har sina skäl. Tålamodet är på bristningsgränsen. Enligt damen är buskörning ett problem i området sedan länge och när det trots att hon försökt spärra av gatan ändå blev trafik av ungdomar i lördags natt, rann sinnet över.

Både en epatraktor och moped var med och hon är polisanmäld både för det påstådda angreppet mot mopedisten och för att ha kastat sten på en epa-traktor. Det sistnämnda säger hon har hänt – men hon gjorde det inte oprovocerat, anser hon.

– Man borde fråga sig vad som får en människa att ta till att kasta sten. Vad ska de köra omkring här på nätterna för? säger hon till FT.

”Samma mynt”

Enligt henne har störningarna varit av omfattande grad.

– De fick tillbaka med samma mynt. Ungdomarna har trakasserat mig och de fräser runt här med sina traktorer och har kastat sten på fönstren. Nu räcker det!

”Arg tant angrep mopedist” skrev FT om polisanmälan och en sak är oomtvistlig: det är en arg dam det handlar om. Men att hon skulle ha använt en hammare och slagit mopedisten med den, det nekar hon blankt till.

– Nej, nej, det var ingen hammare.

Vad var det då?

– Det var ingenting!

Trött på buskörning

Hennes version av det som hände vid tvåtiden natten till söndagen är att hon gick ut för att säga ifrån: hon har tröttnat på buskörning i området och hamnade då i diskussion med en ung mopedist, som försökte köra förbi där hon hade ställt sin bil för att blockera för trafiken.

– Stick iväg sa jag till honom.

– Och skulle det varit någon hammare inblandad så skulle man ju undra varför han kört förbi här säkert 50 gånger efter i lördags natt!

Att hon hotat killen med stryk om han körde förbi berättar hon dock utan omsvep – men menar att hon har sina skäl. Tålamodet är på bristningsgränsen. Enligt damen är buskörning ett problem i området sedan länge och när det trots att hon försökt spärra av gatan ändå blev trafik av ungdomar i lördags natt, rann sinnet över.

Både en epatraktor och moped var med och hon är polisanmäld både för det påstådda angreppet mot mopedisten och för att ha kastat sten på en epa-traktor. Det sistnämnda säger hon har hänt – men hon gjorde det inte oprovocerat, anser hon.

– Man borde fråga sig vad som får en människa att ta till att kasta sten. Vad ska de köra omkring här på nätterna för? säger hon till FT.

”Samma mynt”

Enligt henne har störningarna varit av omfattande grad.

– De fick tillbaka med samma mynt. Ungdomarna har trakasserat mig och de fräser runt här med sina traktorer och har kastat sten på fönstren. Nu räcker det!