2016-07-21 14:05

2016-07-21 14:05

Jockiboi gästar Filipstad

FILIPSTAD: Youtubestjärna uppträder på talangjakt

På tisdag kommer tävlingen Artist 2016 till Filipstad. Med sig har de flera gästartister, däribland youtubestjärnan Jockiboi.

Artist 2016 är en återkommande rikstäckande artisttävling. På tisdag har turnén ett stopp i Filipstad och förutom tävlingsdeltagarna uppträder pojkbandet Skyscraper och Jockiboi.

Jocke ”Jockiboi” Berg är främst känd på sociala medier och har flera kanaler på Youtube. Där kan man följa hans liv tillsammans med frun Jonna. Han och Jonna har även haft en egen show på TV3 play.

Men det är inte bara på tv och på nätet som han gör framträdanden. Han har även gjort ett flertal låtar tillsammans med artisten Gmx och senast i våras släpptes det nya låtar. På tisdagens tävling kommer han att både framträda och signera.

Artist 2016 i Filipstad är en av flera deltävlingar i Sverige. I deltävlingen får vinnaren en plats i riksfinalen som kommer att hållas i Stockholm senare i september. FFIS som har bokat tävlingen tror att det kommer att bli en lyckad tillställning.

– Det är en typ av tävling som passar bra till Filibjur. Vi har haft det förut och då var det väldigt uppskattat. Jockiboi är ju mest känd för de lite yngre, men jag har sett lite granna av han på tv, säger Per-Olof Örtlund, FFIS.

Artist 2016 är en återkommande rikstäckande artisttävling. På tisdag har turnén ett stopp i Filipstad och förutom tävlingsdeltagarna uppträder pojkbandet Skyscraper och Jockiboi.

Jocke ”Jockiboi” Berg är främst känd på sociala medier och har flera kanaler på Youtube. Där kan man följa hans liv tillsammans med frun Jonna. Han och Jonna har även haft en egen show på TV3 play.

Men det är inte bara på tv och på nätet som han gör framträdanden. Han har även gjort ett flertal låtar tillsammans med artisten Gmx och senast i våras släpptes det nya låtar. På tisdagens tävling kommer han att både framträda och signera.

Artist 2016 i Filipstad är en av flera deltävlingar i Sverige. I deltävlingen får vinnaren en plats i riksfinalen som kommer att hållas i Stockholm senare i september. FFIS som har bokat tävlingen tror att det kommer att bli en lyckad tillställning.

– Det är en typ av tävling som passar bra till Filibjur. Vi har haft det förut och då var det väldigt uppskattat. Jockiboi är ju mest känd för de lite yngre, men jag har sett lite granna av han på tv, säger Per-Olof Örtlund, FFIS.

  • Frida Johansson