2016-07-20 10:06

2016-07-22 08:23

Paradiset kom när gräsmattan försvann

WEBB-TV TRÄDGÅRD: Solveig och Sixten har arbetat i 15 år med sin trädgård

Sixten och Solveig Sjöholm i Hällefors har byggt upp en trädgård utöver det vanliga vid sin villa på Kronhagsvägen.
Nu har de för första gången officiella visningar av trädgården där gräsmattan försvunnit bit för bit och ersatts av blommor, skulpturer och vatten.

Tisdagen den 19 juli var det första visningsdagen och torsdagen den 21 juli ges en ny chans att gå på tur i den välfyllda trädgården, där rosorna doftar, vattnet porlar och ständigt nya gröna rum öppnas på vandringen runt täppan.

– Vi har gjort allt själva, under 15 års tid, berättar Sixten.

Utgångsläget är svårt att förstå när man sitter i lusthuset och blickar ut över allt det vackra.

– Bara gräsmatta! är Sixtens sammanfattning av hur det såg ut när de började.

Nu återstår bara någon enstaka plätt av gräs. Bit för bit har de byggt ut planteringarna, och att ta lite i taget är hans bästa råd till andra som vill skapa något liknande. Att ha öga för det vackra och som Sixten och Solveig även ha glimten i ögat är nog också bra, ta en kik på videoklippet så ser du exempelvis att det inte bara är vatten som porlar i deras trädgård!

Tisdagen den 19 juli var det första visningsdagen och torsdagen den 21 juli ges en ny chans att gå på tur i den välfyllda trädgården, där rosorna doftar, vattnet porlar och ständigt nya gröna rum öppnas på vandringen runt täppan.

– Vi har gjort allt själva, under 15 års tid, berättar Sixten.

Utgångsläget är svårt att förstå när man sitter i lusthuset och blickar ut över allt det vackra.

– Bara gräsmatta! är Sixtens sammanfattning av hur det såg ut när de började.

Nu återstår bara någon enstaka plätt av gräs. Bit för bit har de byggt ut planteringarna, och att ta lite i taget är hans bästa råd till andra som vill skapa något liknande. Att ha öga för det vackra och som Sixten och Solveig även ha glimten i ögat är nog också bra, ta en kik på videoklippet så ser du exempelvis att det inte bara är vatten som porlar i deras trädgård!