2016-07-15 06:00

2016-07-15 06:00

Back to basic när ny restaurang öppnar

VECKANS FÖRETAG: Hasse Söderlund öppnar nytt i Filipstad

Nu är det dags för en ny restaurang att slå upp portarna i Filipstad. Fokus är husmanskost och inför måndagens öppning är personalen förväntansfull.
– Det är lite fjärilar i magen, vi hoppas att det kommer många, säger Monica Karlsen, kock.

Det är Restaurang Tjädern som öppnar i Filipstad och på måndag är det premiär. På menyn står Husmanskost, något som personalen har saknat i staden.

– Det är vad många har frågat efter, det är något som vi också saknar här i Filipstad. Så det blir riktig svensk husmanskost, back to basic helt enkelt. I alla fall till att börja med, sen får vi ju se vad kunderna vill ha och vad som blir populärt, säger Hasse Söderlund, ägare.

– Vi tänker att vi börjar smått och fyller på utbudet eftersom, säger Monica Karlsen, kock.

Idén om att öppna restaurang har Hasse haft under en längre tid.

– Det har grott i huvudet länge. Tanken från början var att vi skulle öppna redan förra året i september. Men allt tog lite längre tid än väntat. Vi har renoverat om allt i hela restaurangen, säger han.

”Bara ta en kaffe”

Tjädern kommer inte bara att servera mat, utan har också en cafédel där man kan komma in för att fika.

– Det kanske inte är alla som vill komma in och äta mat. Ibland räcker det med en kaffe, så därför har vi valt att ha ett café också, säger Hasse.

Hasse Söderlund har flera företag i gång och äger även byggnaden som restaurangen ligger i, tack vare det hittade han sin personal.

– Vi bor alla i huset, så på den vägen är det, säger Carina Nilsson, som ska driva cafédelen på Tjädern.

Restaurangen öppnar först på måndag, men redan i dag, fredag så öppnar cafét på Tjädern.

– Det kommer att bli lite överraskningar till barnen på öppningen, säger Carina.

Inför öppningen på måndag hoppas personalen på mycket gäster.

– Vi har bara fått höra positiva saker om att vi ska öppna, så vi hoppas att det är många som kommer. Alla som är hungriga är välkomna, säger Hasse.

Det är Restaurang Tjädern som öppnar i Filipstad och på måndag är det premiär. På menyn står Husmanskost, något som personalen har saknat i staden.

– Det är vad många har frågat efter, det är något som vi också saknar här i Filipstad. Så det blir riktig svensk husmanskost, back to basic helt enkelt. I alla fall till att börja med, sen får vi ju se vad kunderna vill ha och vad som blir populärt, säger Hasse Söderlund, ägare.

– Vi tänker att vi börjar smått och fyller på utbudet eftersom, säger Monica Karlsen, kock.

Idén om att öppna restaurang har Hasse haft under en längre tid.

– Det har grott i huvudet länge. Tanken från början var att vi skulle öppna redan förra året i september. Men allt tog lite längre tid än väntat. Vi har renoverat om allt i hela restaurangen, säger han.

”Bara ta en kaffe”

Tjädern kommer inte bara att servera mat, utan har också en cafédel där man kan komma in för att fika.

– Det kanske inte är alla som vill komma in och äta mat. Ibland räcker det med en kaffe, så därför har vi valt att ha ett café också, säger Hasse.

Hasse Söderlund har flera företag i gång och äger även byggnaden som restaurangen ligger i, tack vare det hittade han sin personal.

– Vi bor alla i huset, så på den vägen är det, säger Carina Nilsson, som ska driva cafédelen på Tjädern.

Restaurangen öppnar först på måndag, men redan i dag, fredag så öppnar cafét på Tjädern.

– Det kommer att bli lite överraskningar till barnen på öppningen, säger Carina.

Inför öppningen på måndag hoppas personalen på mycket gäster.

– Vi har bara fått höra positiva saker om att vi ska öppna, så vi hoppas att det är många som kommer. Alla som är hungriga är välkomna, säger Hasse.

  • Frida Johansson